În căutarea ”Moşului” perfect | Moş Crăciuni “autentici”, cu barbă albă, naturală, oferiţi spre închiriere de o firmă din Timişoara - FOTO

O firmă din Timişoara oferă spre închiriere zece Moş Crăciuni, dintre care şase sunt autentici, cu păr cărunt, barbă albă şi vârste între 50 şi 65 de ani, care de abia fac faţă solicitărilor, astfel că în Ajun vizitează zeci de familii.

410 afișări
Imaginea articolului În căutarea ”Moşului” perfect | Moş Crăciuni “autentici”, cu barbă albă, naturală, oferiţi spre închiriere de o firmă din Timişoara - FOTO

Moş Crăciuni “autentici”, cu barbă albă, naturală, oferiţi spre închiriere de o firmă din Timişoara - FOTO

O firmă din Timişoara care organizează petreceri şi evenimente pentru copii a dezvoltat o afacere care merge ca pe roate în preajma Crăciunului. Astfel, de cinci ani, firma are una dintre cele mai mari echipe de Moş Crăciuni din ţară, care se numeşte Moş Crăciun din Hazliponia, ce pot fi închiriaţi de către familii în Ajun, dar şi pentru serbări sau alte evenimente.

În total, zece Moş Crăciuni se lasă închiriaţi, cei mai căutaţi fiind cei şase “autentici”. Asta pentru că sunt dolofani, au părul cărunt, barba albă şi naturală, plus vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani.

“Avem şase Moş Crăciuni autentici, cu păr cărunt, natural şi barba albă, cu vârste între 50 şi 65 de ani, şi mai avem încă patru moş Crăciuni deghizaţi, adică mai tinerei, cu barbă falsă, perucă. De fiecare dată, Moş Crăciunii autentici vin însoţiţi de un spiriduş ajutător, aceştia fiind foarte solicitaţi mai ales în seara de Ajun, între orele 17.00 – 23.00 sunt ocupaţi cam pentru toate zonele Timişoarei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, coordonatorul echipei Moş Crăciun din Hazliponia, Mădălin Pătraşcu.

Cei şase Moş Crăciuni autentici sunt şi cei mai scumpi. Astfel, pentru o vizită de 15-20 de minute a Moşului împreună cu un spiriduş, familiile trebuie să scoată din buzunar 350 de lei, în seara de Ajun. Tariful pentru un Moş Crăciun deghizat este de 150 de lei, tot pentru 15-20 de minute.

“După ce intră în încăpere, Moş Crăciun îi ascultă pe copii, le pune întrebări: dacă au fost cuminţi, ce şi-au dorit de la Moşul. Este dialogul clasic dintre Moş şi copii. Dacă este un grup mai mic de copii, şi spiriduşul poate să facă o activitate cu ei. Înainte de a intra, părinţii le dau indicaţii Moşilor în ceea ce priveşte numele copiilor, ce ar dori părinţii să transmită, ori că au fost prea cuminţi, ori că n-au fost cuminţi în anumite situaţii, sunt anumite detalii pe care vor părinţii să le transmită înainte de vizită”, a explicat Mădălin Pătraşcu.

Printre Moş Crăciunii oferiţi spre închiriere de firma timişoreană se numără şi Cornel Şoşdean. Bărbatul are 63 de ani şi povesteşte că poartă barbă de mulţi ani, iar pentru că seamănpă cu Moş Crăciun, o cunoştinţă i-a făcut propunerea să joace acest rol în preajma sărbătorilor.

“De doi ani sunt Moş Crăciun. Am ajuns să fiu Moş Crăciun simplu, o cunoştinţă mi-a propus. N-am făcut niciodată treaba asta, adică doar ocazional, acasă, m-a mai rugat un vecin, “nu te îmbraci în Moş Crăciun, că pe mine mă cunoaşte”. Copiii cred foarte mult în Moş Crăciun când mă văd, sunt foarte încântaţi, îl îmbrăţişează pe Moşul. Spiriduşul îşi face programul, îl strigă pe Moşul, care vine cu sacul cu daruri. Barba mea e autentică, aşa cum a crescut. Eu port barbă de mult timp, şi în buletin am barbă albă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cornel Şoşdean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici