În căutarea revoluţiei pierdute. Episodul 10 - Cum a căzut Baricada?

1096 afișări

Pe 21 decembrie 1989, în jurul orei 23.00, începe represiunea sângeroasă a protestului din Piaţa Universităţii. Demonstranţii incendiază baricada şi se opun forţelor de ordine cu cocktail-uri Molotov. Actele de un curaj nebunesc sunt filmate de un cameraman, de la fereastra unei clădiri. Baricada este spartă, după mai multe încercări, de trei tancuri ale armatei. În timp ce armata trage în plin, TAB-urile şi tancurile trec peste răniţi. 

În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, demonstranţii sunt vânaţi pe străzile Bucureştiului. Cei prinşi sunt bătuţi cu sălbăticie şi încarceraţi la Jilava. Până dimineaţă, autorităţile încearcă să şteargă urmele masacrului. Dau ordin să fie spălat sângele de pe asfalt şi să fie acoperite lozincile scrise pe ziduri. Supravieţuitori şi martori cheie povestesc ce au trăit şi văzut cu ochii lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici