În curând vei putea schimba online furnizorului de energie electrică şi gaze naturale. Proiect ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul de ordin pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF).

2505 afișări
Imaginea articolului În curând vei putea schimba online furnizorului de energie electrică şi gaze naturale. Proiect ANRE

În curând vei putea schimba online furnizorului de energie electrică şi gaze naturale. Proiect ANRE

Proiectul SMIS 129990/705 este cofinanţat în proporţie de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.923.503,70 lei.

Regulamentul are drept scop definirea, organizarea şi stabilirea regulilor de funcţionare ale platformei online destinate schimbării de către clientul final a furnizorului de energie electrică/gaze naturale şi contractării furnizării de energie electrică/gaze naturale. Această soluţie informatică intuitivă şi inovativă, va conduce la realizarea interoperabilităţii datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum şi la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea cerinţelor europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h. Regulamentul stabileşte etapele şi regulile procedurii de schimbare a furnizorului, precum şi responsabilităţile participanţilor implicaţi în schimbarea furnizorului. Acestea se aplică în relaţiile dintre clienţii finali, furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale, operatorii de reţea/acces la sistem la instalaţiile cărora sunt racordate locurile de consum ale clienţilor finali, precum şi de către alte categorii de operatori economici care sunt implicaţi în schimbarea furnizorului de către clientul final. Ordinul pentru aprobarea Regulamentului va intra în vigoare la data publicării în MO dar se va aplica de la data de 28 august 2022.

ANRE publică proiectul de ordin sus-menţionat în vederea consultării publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici