În Finlanda a fost lansată o bere pentru a sărbători cererea de aderare la NATO. Băutura are "un gust de securitate cu o notă de libertate"

O mică fabrică de bere finlandeză, situată la câteva zeci de kilometri de graniţa cu Rusia, a lansat o nouă bere pentru a sărbători cererea ţării sale de aderare la alianţa militară NATO.

259 afișări
Imaginea articolului În Finlanda a fost lansată o bere pentru a sărbători cererea de aderare la NATO. Băutura are "un gust de securitate cu o notă de libertate"

Sursa foto: Twitter Petri Mäkelä

Berea se numeşte Otan olutta - primul cuvânt este un joc de cuvinte după varianta franceză a iniţialelor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Numele complet înseamnă, de asemenea, în finlandeză, "voi bea nişte bere".

Băutura are "un gust de securitate cu o notă de libertate", a declarat pentru Reuters Petteri Vanttinen, directorul executiv al companiei familiale Olaf Brewing, administrată de Olaf Brewing.

Finlanda şi Suedia au depus miercuri cererea de aderare la NATO, o decizie stimulată de alarmarea lor cu privire la invazia Rusiei în Ucraina.

Moscova a ameninţat iniţial cu represalii nespecificate. "Suntem sub braţul ursului aici, ca să spunem aşa", a declarat Vanttinen în fabrica de bere din Savonlinna, în estul Finlandei.

Dar nimeni nu a intrat în panică, a adăugat el. "Putem bea o bere acum că am ajuns atât de departe în acest proces. Cred că reflectă destul de bine mentalitatea finlandeză faptul că ne păstrăm calmul. Nu există niciun motiv de alarmă".

Dozele albastre şi albe se potrivesc cu schema de culori a NATO şi prezintă un cavaler care ţine în mână o halbă de bere spumoasă, cu logo-ul alianţei imprimat pe armura sa.

Numele fabricii de bere vine de la Castelul Sfântul Olaf din apropiere, o fortăreaţă medievală din piatră fondată în 1475 pentru a apăra Finlanda, pe atunci controlată de regatul suedez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici