În Galaţi, un medic şi-a petrecut ziua de naştere operând un pacient cu COVID-19, care înghiţise o baterie

  • Un medic din Galaţi şi-a petrecut ziua de naştere operând un pacient care înghiţise o baterie de telecomandă.
  • Ulterior s-a dovedit faptul că pacientul, un deţinut de la Penitenciarul Galaţi, avea şi COVID-19, iar medicul şi echipa sa au fost nevoiţi să aplice protocolul stabilit în astfel de cazuri.
2227 afișări
Imaginea articolului În Galaţi, un medic şi-a petrecut ziua de naştere operând un pacient cu COVID-19, care înghiţise o baterie

În Galaţi, un medic şi-a petrecut ziua de naştere operând un pacient cu COVID-19, care înghiţise o baterie

Chirurgul gălăţean Paul Ichim a povestit pe Facebook ce zi de naştere memorabilă a avut în acest an: a operat un pacient cu Covid 19 care înghiţise o baterie de telecomandă. El a mai spus că în ultimii ani a păţit tot felul de lucruri ciudate de ziua lui şi a dezvăluit faptul că a făcut haz de necaz împreună cu colegii şi cu însoţitorii pacientului cu bateria în stomac. La final poveştii, Paul Ichim a explicat cum s-a relaxat după o gardă istovitoare: s-a hlizit cu nepoţica sa!

„Se spune că de ziua ta ar trebuie să faci ceva memorabil. Mulţi se gândesc la chefuri, excursii şi alte alea de tipul ăsta. Nu ştiu cum se face dar de câţiva ani o nimeresc de nu se poate. Anul trecut în vizită la Paris mi-am făcut rost de un virus la ....'vestibular" de nu m-am ţinut pe picioare câteva zile, vizitând sistemul sanitar francez. Anul ăsta mi-am început ziua fiind în gardă, operând un individ, ce a înghiţit o baterie de la telecomandă şi care s-a dovedit şi Covid pozitiv. Am facut şi noi haz de necaz, întrebând însoţitorii dacă au adus şi restul telecomenzii să i-o întregim în stomac. În concluzie, omul ne-a pus pe jar toată noaptea, cu respectarea circuitelor, cu echiparea, cu dezechiparea şi alte alea. Vă daţi seama că a devenit o zi memorabilă, doar că am venit acasă făcut deja ....secreţie nazală”, a povestit, pe Facebook, medicul Paul Ichim.

Incidentul este confirmat şi de conducerea Penitenciarului Galaţi. Deţinutul a înghiţit în mod intenţionat bateria şi s-a tăiat pe faţă cu un obiect cuţit. După ce a fost operat la spitalul din Galaţi, el a fost transferat la spitalul penitenciar Rahova pentru a primi tratament anti Covid.

„În data de 17.10.2020, în jurul orei 19:50, o persoană privată de libertate custodiată de Penitenciarul Galaţi a anunţat supraveghetorul din cadrul secţiei de deţinere că, din motive personale, şi-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului şi a înghiţit un acumulator pentru telecomandă. Persoana în cauză a fost prezentată de îndată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat şi la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv. În consecinţă, pentru asigurarea tratamentului postoperator şi a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital Bucureşti – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secţiei ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă”, au anunţat reprezentanţii Penitenciarului Galaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici