În Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri vor asigura misiunile de protecţie a populaţiei

În Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri, cu peste 400 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să asigure misiunile de protecţie a populaţiei, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

218 afișări
Imaginea articolului În Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri vor asigura misiunile de protecţie a populaţiei

În Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri vor asigura misiunile de protecţie a populaţiei

"În Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri, cu peste 400 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să asigure misiunile de protecţie a populaţiei. De asemenea, în proximitatea unităţilor de cult, unde este preconizat un aflux mare de persoane, echipaje operative vor fi dislocate pentru optimizarea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, în această perioadă, prin intermediul celor 525 echipaje SMURD disponibile zilnic (unităţi de terapie intensivă mobilă, ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, motociclete SMURD etc.), care vor asigura primul ajutor medical şi transportul persoanelor aflate in dificultate la unităţile spitaliceşti", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), remis sâmbătă MEDIAFAX.

Totodată, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate întreprinderea unor măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecţie la nivelul comunităţilor. Astfel, personalul de specialitate din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a verificat, premergător acestor sărbători, modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la 1.438 lăcaşuri de cult. Au fost identificate şi remediate o parte dintre neregulile legate de modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, însă au fost înregistrate 2.562 cazuri în care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale (2.518 avertismente şi 44 amenzi), în cuantum total de peste 31.000 lei.

Prinicipalele nereguli identificate pe timpul controalelor de prevenire au vizat utilizarea şi exploatarea cu deficienţe a instalaţiilor/sistemelor electrice sau de încălzire, existenţa uşilor care se deschid în sens opus fluxului de evacuare, nefixarea de pardoseală a elementelor de mobilier, a covoarelor şi mochetelor, aspect ce poate conduce la blocarea evacuării în caz de incendiu, neechiparea cu instalaţii de detectare/semnalizare la incendiu a lăcaşurilor de cult monument istoric, netratarea materialelor combustibile cu substanţe ignifuge, utilizarea, la renovarea sau restaurarea lăcaşurilor de cult monument istoric, a schelelor din material combustibil, la interior/exterior, nerespectarea reglementărilor în vigoare privind utilizarea focului deshis la igienizarea terenurilor din vecinătatea lăcaşurilor de cult.

De asemenea, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, personalul specializat a verificat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unităţile de cazare turistică, pentru asigurarea protecţiei optime a utilizatorilor acestora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici