În plin sezon de gripă, multe şcoli din Bucureşti nu au săpun şi dezinfectant de mâini. Elevii cer un răspuns de la autorităţi

Asociaţia elevilor din Bucureşti şi Ilfov susţine că a cerut autorităţilor locale ca în fiecare şcoală să existe săpun şi dezinfectant de mâini, însă, la mai bine de o săptămână de la lansarea solicitării, acest lucru nu s-a întâmplat.

407 afișări
Imaginea articolului În plin sezon de gripă, multe şcoli din Bucureşti nu au săpun şi dezinfectant de mâini. Elevii cer un răspuns de la autorităţi

În toiul sezonului de gripă, multe şcoli din Bucureşti nu au săpun şi dezinfectant de mâini

Campania lansată pe 24 ianuare vine ca urmare a situaţiei precare sesizată de elevi în mai multe şcoli şi licee din Bucureşti, unde părinţii sunt nevoiţi să cumpere singuri săpun ca elevii să se poată spăla pe mâini.

„Am trimis (solicitări - n.red.) la toate sectoarele din Bucureşti şi la toate comunele din Ilfov şi acum aşteptăm răspuns. Momentan nu am primit nici un răspuns de la vreuna din primării, în afară de faptul că ni s-au înregistrat adresele” a precizat pentru MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, Alexandru Rădulescu.

El a mai precizat că în plin sezon de gripă, în continuare, multe şcoli şi licee din Bucureşti nu au grupurile sanitare dotate cu utilităţile necesare pentru ca elevii să se poată dezinfecta pe mâini.

„Din câte şcoli cunosc eu în Bucureşti şi din ce mai cunosc din Ilfov, nu ştiu vreuna care să aibă dotările confom legii. Mie îmi place să spun lucrurile pe faţă, s-au dotat anumite şcoli doar în urma inspecţiei ARACIP. După ARACIP a apărut dintr-o dată săpun, ca prin minune. Asta se întâmplă la mine la liceu, adică la Liceul Economic „Hermes” şi la alte licee, de exemplu la Colegiul „Mihai Eminescu” din Capitală sunt aceste dotări doar la parter. Şi de ce sunt aceste dotări doar la parter? Pentru că au plătit părinţii pentru ele, pentru că acolo sunt copiii mai mici” a explicat Rădulescu.

Contactat de către MEDIAFAX, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a precizat că nu ştie de această solicitare a elevilor, dar că în sectorul lui situaţia grupurilor sanitare din şcoli a fost remediată vara trecută.

„Noi, în Sectorul 6, anul trecut, în perioada vacanţei de vară, am modernizat toate grupurile sanitare din şcoli. Ele au fost dotate cu uscătoare automate de mâini, dozatoare de săpun lichid şi sisteme automate de dispersie a apei pentru bateriile de la chiuvete. Mai mult de atât, grupurile sanitare au pe jos tarkett, acea suprafaţă pe care o regăsim în policlinici şi în spitale, realizată dintr-un material antibacterian” a spus pentru MEDIAFAX Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Primarul a mai precizat că a luat măsuri suplimentare pentru a proteja elevii în sezonul de gripă.

„Am dat dispoziţie încă de ieri că toţi elevii din Sectorul 6 să primească gratuit măşti medicinale. Şi nu doar elevii. Inclusiv populaţia sectorului se poate deplasa către cele nouă puncte de prim-ajutor pe care le avem în sector de unde pot ridica măşti medicinale gratuit”, a mai spus Gabriel Mutu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici