În România sunt săli de operaţii cu tablouri electrictrice de apartament. Cât ne-ar costa siguranţa în spitale?

  • Aproximativ 80% dintre spitalele din România au instalaţii vechi, care nu sunt întreţinute.
  • Securizarea instalaţiilor electrice s-ar putea face fără închiderea spitalelor.
  • Securizarea instalaţiei dintr-un spiatl judeţean costă între 100.000 şi 200.000 euro.
641 afișări
Imaginea articolului În România sunt săli de operaţii cu tablouri electrictrice de apartament. Cât ne-ar costa siguranţa în spitale?

În România sunt săli de operaţii cu tablouri electrictrice de apartament. Cât ne-ar costa siguranţa în spitale?

Aproximativ 80% dintre spitalele din România au instalaţii vechi, care nu sunt întreţinute şi care nu au contracte de mentenanţă.

Inginerul Adrian Gergescu are o firmă  care se ocupă de instalaţii electrice. El explică cum pot fi refăcute instalaţiile electrice, fără să închidem spitalele.

„Se face încă un tablou general al spitalului, se pune lângă tabloul vechi şi consumatorii se preiau unu câte unu. Mai departe, în interiorul spitalului, se va închide probabil câte o secţie, câte un etaj, în funcţie de necesităţile din spital”, a declarat Adrian Gergescu, inginer.

Inginerul Georgescu spune că perioada de implementare şi costurile pot varia în funcţie capacitatea spitalului şi dificultatea lucrărilor.

În 3 luni am putea securiza instalaţia unui spital judeţean cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 de mii de euro.

Proiectarea şi înlocuirea instalaţiei din acelaşi spital poate costa însă, între 3,5 şi 5 milioane de euro, cu o durată de implementare de 12 până la 18 luni.

Astăzi avem foarte multe instalaţii foarte vechi şi necomforme cu actul medical.

„Într-o sală de operaţie există nişte tablouri speciale de alimentare care permit furnizarea energiei electrice în condiţii de siguranţă pentru personalul medical de acolo, astfel încât să nu se întrerupă curentul când fac intervenţia, operaţia ş.a.m.d. Inclusiv la ATI. Imaginati-vă că în spitale, în loc de tablouri de săli de operaţie, sunt tablouri de apartament”, a precizat acesta.

Fiecare spital trebuie să treacă printr-o analiză particulară, făcută de firme specializate în astfel de instalaţii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici