Inaugurarea Winter Parc Bâlea Lac 2010, amânată din cauza vremii nefavorabile

Inaugurarea Winter Park Bâlea Lac 2010, programată pentru sâmbătă, a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, meteorologii anunţând vânt de peste o sută de kilometri la oră în Masivul Făgăraş.

146 afișări
Imaginea articolului Inaugurarea Winter Parc Bâlea Lac 2010, amânată din cauza vremii nefavorabile

Inaugurarea Winter Parc Bâlea Lac 2010, amânată din cauza vremii nefavorabile

Organizatorii manifestărilor de la Bâlea Lac, prilejuite de inaugurarea parcului de distracţii de peste opt mii de metri pătraţi, au decis amânarea evenimentului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În cadrul evenimentului erau programate mai multe concursuri, între care Freestyle Open - un concurs de sărituri şi alunecări pe elemente din gheaţă şi zăpadă, un concurs de schi şi unul de snowboard pentru copiii sub 14 ani.

"Noi am verificat la meteo şi ne-au anunţat că vremea se va încălzi, dar că vor fi rafale de vânt de o sută de kilometri la oră. În plus, există risc mare de producere a avalanşelor în zone montane cu zăpadă abundentă pentru sfârşitul de săptămână 19-20 februarie, adică în perioada desfăşurării evenimentului. De această avertizare este vizat şi masivul Făgăraş, zona muntoasă în care se situează Bâlea Lac, locul de desfăşurare a competiţiilor", a declarat Inge Florea, PR Manager Bâlea Lac.

Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii prognozele meteo indicau soare şi o atmosferă bună pentru concurs. În noile condiţii este imposibilă desfăşurarea evenimentelor, având în vedere că turiştii şi participanţii la concursuri nu vor putea urca la Bâlea Lac.

"Din motive de logistică şi din raţiuni care ţin de siguranţa publicului şi a participanţilor, suntem nevoiţi să amânăm cu o săptămână desfăşurarea evenimentului. Accesul la Bâlea Lac este de pe DN1 la intersecţia spre comuna Cârţişoara pe DN7C până la Bâlea Cascadă, iar de aici cu telecabina care urcă până sus în Căldarea Glaciară. Cum vântul va bate cu putere, telecabina nu va putea funcţiona", a afirmat Inge Florea.

Potrivit sursei citate, evenimentele se vor derula în zilele de 26 - 28 februarie, iar concursurile rămân aceleaşi.

Winter Park Bâlea Lac este un spaţiu amenajat pentru sporturi de iarnă, de peste 8.000 de metri pătraţi, în preajma hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici