Încă două zile până la noul an şcolar. Cum stau directorii cu pregătirile?

  • Noul an şcolar începe luni, 14 septembrie
  • Cele mai multe şcoli încep în scenariul verde
  • Măsurile de siguranţă au fost deja implementate
559 afișări
Imaginea articolului  Încă două zile până la noul an şcolar. Cum stau directorii cu pregătirile?

S-a intrat deja pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru prima zi de şcoală. Copiii au trasee prestabilite, au fost împărţiţi pe grupe pentru a intra în şcoli şi se vor aşeza într-o bancă în care vor rămâne pentru tot restul anului. Ce să mai spui? Organizare ca la carte. Anca Dumitriu este directorul unui liceu din Iaşi şi îţi arată cum îşi aşteaptă elevii înapoi în sălile de clasă. Glumeşte, spunând că, în liceul ei, elevii merg ca pe...autostradă.

Nici şcolile din Bucureşti nu stau mai rău. De exemplu, un liceu din Capitală îşi aşteaptă elevii chiar de mâine în bănci. Nu fură startul, ci le fac un instructaj despre regulile pe care trebuie să le respecte.

Dacă şi copilul tău începe şcoala pe 14 septembrie, trebuie să ştii că asta îl aşteaptă: bănci cu panouri de plexiglas. Unele şcoli s-au pregătit şi cu kit-uri cu măşti reutilizabile pentru copii, dar şi cu instrucţiuni, pentru a-i învăţa pe aceştia cum se poartă corect masca de protecţie.

„Scenariul zilei de luni este foarte atent gândit astfel încât să încercăm să respectăm toate normele impuse conform scenariului în care ne încadrăm: scenariul galben. Prin urmare, elevul va avea acces pe această poartă, pe la indicatorul elevi. Copiii au fost deja împărţiti în loturi, la intervale de 15 minute, după cum aţi observat pe grafic, astfel încât în 15 minute vor intra cam 50 de copii, cu respectarea distanţei între ei de la poarta principală şi până în zona de triaj. Aceasta este direcţia de deplasare a elevului, iar inainte de intrarea în sala de clasă se va dezinfecta, observăm dozatorul la uşa fiecărei săli de clasă, cu dezinfectant. Şi va intra în sala de clasă, unde se va aşeza conform oglinzii clasei care va fi afişată pe uşă. Se va aşeza la numărul la care corespunde pentru el. Eu am să le spun: copii, România nu are autostrăzi, dar noi avem în liceu”, spune Anca Dumitriu, director al Liceului Teoretic Dimitrie Cantemir Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici