Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul total al deceselor a ajuns la 188

Un bărbat de 48 de ani din Prahova şi o femeie de 62 de ani din Dolj au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor cauzate de virusul gripal, de la începutul sezonului, ajungând la 188, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

71 afișări
Imaginea articolului Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul total al deceselor a ajuns la 188

Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul total al deceselor a ajuns la 188

Ambele decese au fost confirmate joi.

Cei doi au fost confirmaţi cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, ei suferind şi de alte boli. Niciunul nu era vaccinat antigripal.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă de la începutul sezonului a ajuns la 188.

Până pe 24 martie, se înregistraseră 721 cazuri de gripa clinică în toată ţara. Au fost înregistrate 21 de cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu opt mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi cu 17 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Până pe 24 martie, au fost vaccinate antigripal peste 1.300.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici