Video Patru candidaţi la şefia DNA, în ultima zi de înscrieri. Elena Grecu, Marius Iacob şi Florentina Mirică de la DNA, dar şi un procuror de la Parchetul General s-au prezentat la Ministerul Justiţiei pentru a ocupa postul

Procurorul DNA Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA, s-a prezentat, luni, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a-şi depune candidatura pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta este cel de-al doilea candidat care s-a prezentat la Minister luni, în ultima zi de înscrieri, după procurorul DNA Florentina Mirică. La scurt timp, i-a urmat Cristian Lazăr, de la Parchetul General, care s-a prezentat de asemenea la sediul MJ pentru a-şi depune candidatura pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au confirmat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

6425 afișări

„Am venit să-mi depun candidatura. Atât am de spus”, a declarat Marius Iacob la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Alt procuror care şi-a depus candidatura luni dimineaţă, pentru conducerea DNA, este Florentina Mirică.

Primul candidat la şefia DNA: Florentina Mirică s-a înscris în competiţia pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei / UPDATE: Cine este Mirică şi ce dosare a instrumentat

Cristian Lazăr, de la Parchetul General, s-a prezentat la MJ pentru a se înscrie pentru şefia DNA

Cristian Lazăr, de la Parchetul General, s-a prezentat tot luni la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a-şi depune candidatura pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au confirmat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Acesta este de-al treilea candidat pentru concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

Cristian Lazăr este, în prezent, procuror-şef adjunct la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General.

Elena Grecu este al patrulea candidat pentru funcţia de şef al DNA

Procurorul Elena Grecu este cel de-al patrulea candidat intrat în cursa pentru ocuparea postului de şef al DNA. Aceasta s-a prezentat, luni, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a-şi depune candidatura.

Elena Grecu este procuror din cadrul DNA şi vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că procurorul-şef ce va urma la DNA va trebui să reorganizeze Direcţia în acord cu noile legi ale justiţiei.

"Avem aproape 2.950 de procurori, unii sunt tineri şi nu au condiţia cel puţin legală. Sunt două elemente în evaluare, este elementul obiectiv, spre exemplu, de îndeplinire a condiţiei de vechime în profesie şi elementul personal, poate unii îşi doresc să se angajeze la această mare, mare responsabilitate. Procurorul şef care va veni va trebui să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale justiţiei pentru că nu poţi să mai ai un procuror de la parchetul de pe lângă judecătorie, ăla care spune să suspenzi deciziile CCR şi să-l pui procuror la DNA. S-a introdus o limită de vârstă. Va trebui să reorganizeze, să reaşeze DNA în parametrii competenţelor legale, constituţionale, să facă o evaluare managerială şi atunci vom vedea. Dacă doamna Jurma îşi doreşte această responsabilitate, şi-o asumă, vedem ce se va întâmpla. Am făcut apel către procurorii care doresc această responsabilitate să se înscrie pentru a repune DNA în limitele legii", a afirmat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici