Încă o lună de arest preventiv pentru şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti

Şeful Direcţiei Generale Regionale de Finanţe Publice (DGRFP) Ploieşti, Daniel Petre, acuzat de luare de mită, rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Prahova a decis, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare până în 10 aprilie inclusiv.

431 afișări
Imaginea articolului Încă o lună de arest preventiv pentru şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti

Încă o lună de arest preventiv pentru şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, luni, propunerea procurorilor DNA Ploieşti de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Daniel Petre, directorul Direcţiei Generale Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, acuzat de mai multe fapte de luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Tribunalul Prahova a prelungit începând cu 12 martie mandatul de arestare preventivă până în 10 aprilie, inclusiv. Decizia nu este definitivă.

În urmă cu o lună, aceeaşi instanţă respinsese propunerea iniţială de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Daniel Petre şi dispusese arestul la domiciliu în cazul directorului Finanţelor Publice Ploieşti, însă DNA a contestat decizia iar Curtea de Apel Ploieşti a dispus arestarea preventivă. În urma aflării sentinţei, lui Daniel Petre i s-a făcut rău, fiind transportat la spital, de unde a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

În prezent, directorul DGRFP Ploieşti se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova din municipiul Câmpina.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada aprilie - mai 2012 Daniel Petre a primit în trei rânduri, de la un denunţător, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei şi respectiv 20.000 de lei, pentru ca, în calitate de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de administrator public, să facă demersuri pentru favorizarea unei firme, în sensul atribuirii unei lucrări finanţate de CJ pentru modernizarea unui drum judeţean.

De asemenea, Daniel Petre este suspectat că a promis că va face demersuri şi pentru ca plăţile să fie făcute cu prioritate de către CJ către societatea respectivă şi pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.

Ulterior, în aprilie 2013, înaintea sărbătorilor de Paşte, Daniel Petre, în calitate de director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la acelaşi denunţător 10.000 de lei, pentru a favoriza aceeaşi firmă, la un control derulat de către inspectorii din subordinea sa.

”La acea vreme, agentul economic respectiv derula activităţi comerciale cu o altă firmă, între acestea fiind încheiate documente fictive în baza cărora se rulau sume importante de bani. Aceste aspecte au reprezentat obiectul unor infracţiuni de corupţie, fapte cercetate într-un dosar înregistrat la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti şi finalizat cu rechizitoriu în cursul anului 2014", spuneau procurorii DNA.

De asemenea, ca director executiv al DGFP Prahova, Daniel Petre a încercat, în cea de-a doua jumătate a anului 2013, să-l sprijine direct sau indirect pe denunţător, care era cercetat într-un dosar înregistrat pe rolul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În acest context, printr-un intermediar, directorul DGFP Prahova i-a solicitat şefului serviciului nominalizat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti să coordoneze activitatea de verificare în dosarul respectiv să numească pentru control o altă echipă, compusă din persoane agreate de inculpat.

Mai mult, în februarie 2014, Daniel Petre i-a chemat la biroul său pe toţi şefii de serviciu şi directorii responsabili de activitatea de inspecţie fiscală şi le-a solicitat ca toate echipele de inspecţie fiscală să facă, în luna respectivă, numai rambursări de TVA, ceea ce s-a şi întâmplat. La acea dată, erau în curs verificările dispuse de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar practic prin acest mod au fost întrerupte, cu consecinţa întârzierii soluţionării dosarului penal.

Daniel Cristian Petre a fost ridicat de către procurorii DNA în urma unor percheziţii făcute la sediul Direcţiei de Finanţe Publice Ploieşti.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că dosarul vizându-l pe Daniel Petre are legătură cu dosarul în care este implicat Răzvan Alexe, patron al mai multor firme, cercetat de DNA în cazul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Răzvan Alexe este inculpat şi într-un alt dosar, instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, respectiv dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care este trimis în judecată şi fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici