Încă şase persoane înţepate de peştele numit "dragonul de mare"

Şase persoane, printre care şi doi copii, au fost înţepate de peştele numit popular "dragonul de mare", în ultimele 24 de ore, pe litoral, ele primind ajutor medical de urgenţă de la echipele SMURD Constanţa.

176 afișări
Imaginea articolului Încă şase persoane înţepate de peştele numit "dragonul de mare"

Încă şase persoane înţepate de peştele numit "dragonul de mare" (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

În ultimele 24 de ore, patru turişti, respectiv doi adulţi şi doi copii, care erau în staţiunea Mamaia, au primit ajutor medical de urgenţă, informează, joi, Poliţia Română.

Joi dimineaţă, până la ora 11.00, echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenţă pentru alte şase persoane, patru aflate în staţiunea Mamaia, una în Neptun şi alta în staţiunea Saturn.

Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au ajuns, în ultimele zile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost înţepaţi de peştele care face parte dintr-o specie numită popular "dragon de mare".

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Liliana Tuţă, a precizat, marţi, că, în cazul în care nu se iau măsurile necesare, pacientul înţepat de această specie de peşte poate face şoc anafilactic şi, în unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda.

Medicii constănţeni s-au confruntat şi în anii trecuţi cu astfel de cazuri.

Dragonul de mare (trachinus draco) trăieşte pe fundul nisipos al mării, în apropierea ţărmului şi, de multe ori, pescarii îl prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peşte foarte periculos şi necesită o atenţie deosebită la eliberarea din cârlig deoarece la înotătoarea dorsală are ţepi veninoşi, a căror înţepătură este extrem de periculoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici