Încă un bebeluş rănit în incendiul de la Giuleşti a murit. Numărul nou-născuţilor decedaţi a ajuns la 5 - VIDEO

Încă un bebeluş rănit în incendiul care a avut loc, luni seară, la maternitatea Giuleşti din Capitală a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicând astfel numărul deceselor la cinci.

102 afișări
Imaginea articolului Încă un bebeluş rănit în incendiul de la Giuleşti a murit. Numărul nou-născuţilor decedaţi a ajuns la 5 - VIDEO

Încă un bebeluş rănit în incendiul de la Giuleşti a murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Raluca Alexandrescu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un bebeluş aflat în stare foarte gravă şi care era intubat.

"Este unul dintre bebeluşii cu arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului şi arsuri de căi respiratorii şi care mai suferise un stop cardio-respirator în urmă cu două zile", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

Primii trei bebeluşi au murit, luni seară, în timpul incendiului şi exploziei de la Giuleşti, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi.

Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul.

Video stirileprotv.ro

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, profesor doctor Dan Enescu, a declarat că la arsurile de 50 la sută pe corp se adaugă 15 la sută arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele de supravieţuire ale copiilor sunt minime. Mai mult, patru dintre bebeluşi, cu arsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului sunt intubaţi, declara Dan Enescu.

După explozia din maternitatea Giuleşti au fost evacuate 113 persoane, dintre care 60 sunt femei şi 53 copii fiind transportaţi în spitalele municipalităţii. Liniile de gardă de la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost dublate şi au fost aduse echipamante din alte spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici