Încă un medic a murit în timpul gărzii, în judeţul Bihor

Încă un medic a murit în timp ce făcea garda la un centru de permanenţă din judeţul Bihor. „Nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaştere, pentru puţin sprijin”, scriu colegii acestuia.

11720 afișări
Imaginea articolului Încă un medic a murit în timpul gărzii, în judeţul Bihor

Încă un medic a murit în timpul gărzii, în judeţul Bihor

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, scrie pe Facebook că lista medicilor decedaţi în gardă se prelungeşte cu încă un nume.

„Colegul Ştefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (şi-a amenajat spaţiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toţi lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieşise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniştit şi pentru a se putea ocupa mai mult de nepoţi. Să-l ierte D-zeu şi să-l odihnească!", scrie dr. Livia Davidescu.

Medicul primar din Craiova a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor, cerând autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă.

„Alo! Ministerul Sănătăţii! Colegiul Medicilor... Nu credeţi că deja s-a depăşit orice limită? Cum ne apăraţi voi interesele, nouă, ca breaslă? Câţi mai trebuie să murim? Deja nu mai putem rămâne pasivi la nenorociri ca aceasta!”, adaugă medicul din Craiova.

La rândul lor, colegii medicului din Bihor care a murit în timpul gărzii scriu că acesta învăţase de mult să lupte, „de când, obligat să fie pe cont propriu, a trebuit să supravieţuiască. Nu să prospere. Să se adapteze la ziua de mâine, când ea nu semăna niciodată cu ziua de azi. Douăzeci de ani a luptat aşa. Iar lupta şi-a luat obolul. Acum se odihneşte, în sfârşit. În pace. Nu, nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaştere, pentru puţin sprijin. Şi, uneori, chiar lupta pentru a fi lăsat în pace”.

Taguri:
medic,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici