Încadrarea în "alte condiţii de muncă" dublează punctajul de pensionare

Senatorii au adoptat, luni, un amendament care prevede că punctajul lunar realizat în perioada în care beneficiarul a fost încadrat în "alte condiţii" decât cele speciale sau deosebite se majorează cu 100%.

859 afișări
Imaginea articolului Încadrarea în "alte condiţii de muncă" dublează punctajul de pensionare

Încadrarea în "alte condiţii de muncă" dublează punctajul de pensionare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Textul propus iniţial de Guvern în Legea sistemului unitar de pensii prevedea că persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, condiţii speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii, beneficiază de o majorare cu 25%, respectiv 50% a punctajelor lunare realizate în perioadele respective.

Amendamentul propus de grupul PSD şi susţinut de senatorii independenţi prevedea majorarea cu 100% a punctajelor lunare pentru persoanele care au fost încadrate în alte condiţii de muncă, potrivit legii, punctajele aferente condiţiilor speciale şi grupei I de muncă fiind de 50%.

Amendamentul a fost adoptat de Senat cu 51 de voturi "pentru", 45 "împotrivă" şi două abţineri, senatorii independenţi votând pentru amendament.

Textul legii elaborate de Guvern face trimitere la sintagma "alte condiţii" în corelare cu alte legi şi Hotărâri de Guvern, care stabilesc condiţiile normale, deosebite, speciale sau alte condiţii aplicabile în special cadrelor militare, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici