INCENDIU CONFORT CITY: Garda de Mediu Ilfov verifică acordurile de mediu primite de dezvoltator

Comisariatul Judeţean Ilfov al Gărzii de Mediu verifică miercuri acordurile de mediu primite în 2007 de dezvoltatorul imobiliar pentru complexul Confort City, unde marţi după-amiaza a izbucnit un incediu în unul dintre blocuri, a declarat pentru MEDIAFAX şeful instituţiei, Emil Grigore.

1336 afișări
Imaginea articolului INCENDIU CONFORT CITY: Garda de Mediu Ilfov verifică acordurile de mediu primite de dezvoltator

Garda de Mediu Ilfov verifică acordurile de mediu primite de dezvoltatorul Confort City (Imagine: Gabriel Fluerariu / MediafaxFoto)

"Vom verifica astăzi acordul de mediu primit pentru PUZ în 2007, de la Agenţia Regională de Protecţia Mediului Bucureşti şi acordul de mediu pentru construcţia blocului, emis de Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Ilfov", a spus Emil Grigore.

El a precizat că blocul respectiv era alimentat cu apă din puţuri proprii ale complexului rezidenţial Confort City, dezvoltatorul având şi o autorizaţie de gospodărire a apelor.

Şeful Comisariatului Judeţean Ilfov al Gărzii de Mediu a mai spus că au existat sesizări făcute de locatari din cauza mirosurilor pestilenţiale din zonă, unde se află groapa de gunoi de la Glina şi o sucursală a fabricii de procesare a deşeurilor animale Protan.

Emil Grigore a precizat că Garda de Mediu a făcut controale în urma sesizărilor şi i-a sancţionat pe cei doi gestionari de deşeuri, însă proximitatea complexului rezidenţial faţă de aceştia intră în competenţa Direcţiei de Sănătate Publică, şi nu a autorităţii de mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici