Incendiu de amploare a izbucnit la Mănăstirea Turnu din Prahova

  • Un incendiu de amploare a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, judeţul Prahova.
  • 38 de pompieri cu 14 autospeciale au fost mobilizaţi, începând cu ora 3.30.
1754 afișări
Imaginea articolului Incendiu de amploare a izbucnit la Mănăstirea Turnu din Prahova

Sursa foto: Facebook/Mănăstirea Turnu Prahova

UPDATE: „În acest moment, incendiul este lichidat. Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative”, a informat ISU Prahova.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un incendiu de amploare a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, judeţul Prahova. 38 de pompieri cu 14 autospeciale au fost mobilizaţi, începând cu ora 3.30.

Potrivit informaţiilor primite de la ISU Prahova, iniţial incendiul a afectat clădirea de lângă biserica Mănăstirii, extinzându-se pe o suprafaţă estimată la aproximativ 400 mp.

Pe măsură ce flăcările se răspândeau, autorităţile au luat măsuri suplimentare şi au suplimentat forţele de intervenţie.

La ora 4.40, incendiul a fost localizat, însă eforturile de lichidare continuă.

Flăcările au afectat acoperişul şi etajul 1 al casei parohiale, iar suprafaţa totală estimată avariată se situează între 600 şi 800 mp.

Mănăstirea Turnu este aşezată pe vatra unei străvechi aşezări omeneşti ce are peste două milenii de existenţă continuă. Aici s-au descoperit ruinele unui sat dacic şi, în imediata lui apropiere, ruinele unei terme dintr-un castru roman. Este considerată una dintre cele mai vechi mănăstiri din ţară şi un important centru monahal şi spiritual.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici