Video Incendiu de amploare la o fabrică de prelucare a cărnii, din complexul MGC Topoloveni, din Argeş. Focul a cuprins două hale

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi seară, la o fabrică de prelucrare a cărnii, în Topoloveni, judeţul Argeş, flăcările cuprinzând iniţial un aparat de prăjit, după care s-au extins la două hale, transmite corespondentul Mediafax.

2166 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, a declarat că incendiul izbucnit la fabrica de prelucrare a cărnii din Topoloveni este unul de amploare şi a cuprins o suprafaţă de aproximativ 2000 de metri pătraţi.

“Intervenţia este în dinamică. A ars un aparat de prăjit, cu cantitate mare de ulei şi s-a extins şi la acoperişul halei. Incendiul a cuprins două hale, suprafaţa afectată fiind de 2.000 de metri pătraţi”, a declarat Epure.

Aceasta a adăugat că pentru stingerea incendiului intervin şase autospeciale cu apă şi spumă. ISU Ilfov a mai trimis la locul incendiului o ambulanţă şi o autoscară.

Ulterior, IGSU a informat că dintr-un complex de şase hale ard două pe aproximativ 6.000 de metri pătraţi, pentru celelalte spaţii, pompierii constituind un dispozitiv de protecţie.

”Incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru lichidare”, arată IGSU.

Incendiul a izbucnit la complexul de fabrici MGC Topoloveni, deţinut de familia hotelierului libanez Mohammad Murad.

Istoria complexului a început în anul 1901, când a fost construită o fabrică de prelucrare a fructelor şi legumelor. Aceasta s-a dezvoltat în următorii ani, devenind în 1941 una dintre cele mai importante fabrici ce aprovizionau cu marmeladă soldaţii aliaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În 2002, fabrica de conserve Topoloveni a fost preluată de către compania MGC Topoloveni, aparţinând familiei hotelierului libanez Mohammad Murad. În 2012, Complexul de fabrici MGC Topoloveni a fost modernizat printr-o investiţie de aproape 3,7 milioane de euro.

Conducerea MGC Topoloveni declara, la vremea respectivă, că în total, investiţia în extinderea şi modernizarea întregului complex, de la preluare şi până în 2012, însumează peste 14 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici