Video INCENDIU de proporţii la hotelul Histria din Mamaia. Focul a fost stins după cinci ore - VIDEO

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la hotelul Histria din staţiunea Mamaia al omului de afaceri George Bosînceanu, iar la faţa locului au intervenit zeci de pompieri cu opt autospeciale, cei trei angajaţi aflaţi în clădire reuşind să iasă singuri, fără să fie răniţi. Incendiul a fost stins de pompieri după aproximativ cinci ore, prejudiciul fiind estimat de patronul imobilului la 50.000 de euro.

4819 afișări

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea” al judeţului Constanţa spun că focul a fost stins, însă la faţa locului au mai ramas două autospeciale pentru măsuri de siguranţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, la faţa locului au ajuns opt autospeciale ale ISU ”Dobrogea”, dar, pe parcursul celor cinci ore de intervenţie, forţele care au acţionat pentru lichidarea incendiului au fost suplimentate.

”În total, aproximativ 70 de pompieri şi 12 autospeciale de stingere cu apă şi spumă au fost la faţa locului”, au precizat reprezentanţii ISU.

După ce incendiul a fost localizat, pompierii au decopertat acoperişul hotelului, urmând să fie estimate pagubele şi stabilit prejudiciul.

Potrivit proprietarului hotelului, George Bosînceanu, pagubele s-ar putea ridica la aproximativ 50.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea” al judeţului Constanţa, flăcările au izbucnit în jurul orei 06.30, la acoperişul hotelului Histria din staţiunea Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acel moment în hotel se aflau trei angajaţi, care au reuşit să iasă imediat, după care au anunţat pompierii.

La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de intervenţie, focul extinzându-se cu repeziciune din cauza vântului.

Acoperişul a fost afectat pe o suprafaţă de aproximativ opt sute de metri pătraţi.

Proprietarul clădirii, George Bosînceanu, spune că hotelul era închis şi crede că incendiul a pornit de la un scurtcircuit produs la o eoliana de pe acoperiş.

În ianuarie 2012, omul de afaceri a fost arestat preventiv, într-un dosar în care era acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Astfel, George Bosînceanu era acuzat că a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structură din lemn la parter şi la etajele 1, 2 şi 3 şi a scări exterioare pe structură metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn. În timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA.

O lună mai târziu, Bosînceanu a fost eliberat din arest, însă în luna aprilie 2012 a fost arestat preventiv într-un nou dosar, fiind acuzat, alături de alte şase persoane, de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. Procurorii DIICOT arătau atunci că, în cursul anului 2011, George Bosînceanu, împreună cu Gheorghe Peneoasu, Marian Roșu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, au obţinut beneficii financiare substanţiale asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci tinere cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia prin intermediul unor pliante publicitare. Activitatea grupului se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, dar şi în extrasezon, în Hotelul Histria. El a fost pus în libertate la sfârşitul lunii aprilie 2012, după expirarea mandatului de arestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici