INCENDIU din Colectiv - Spitalul de Arşi:10 pacienţi în ATI, intubaţi. Medici belgieni evaluează dacă pot prelua răniţi

Zece pacienţi sunt internaţi în Terapie Intensivă, toţi fiind intubaţi, iar o echipă de medici belgieni a venit pentru a face o evaluare a cazurilor şi pentru a decide dacă şi pe cine pot transfera, a declarat, vineri, reprezentantul Spitalului de Arşi din Capitală.

574 afișări
Imaginea articolului INCENDIU din Colectiv - Spitalul de Arşi:10 pacienţi în ATI, intubaţi. Medici belgieni evaluează dacă pot prelua răniţi

INCENDIU din Colectiv - Spitalul de Arşi:10 pacienţi în ATI, intubaţi. Medici belgieni evaluează dacă pot prelua răniţi (Imagine: Andreea Tanase/ Arhiva Mediafax Foto)

Medicul a precizat că în secţia ATI a spitalului sunt 10 pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv şi toţi sunt intubaţi. Acesta a precizat că doi dintre pacienţi au fost transferaţi de la Spitalul "Sfântul Pantelimon", joi, ambii în stare gravă, unul având arsuri pe 35 la sută din suprafaţa corpului, iar celălalt pe 70 la sută.

Reprezentantul unităţii medicale a precizat că starea pacienţilor din ATI este, în general, stabilă.

"Sunt doi sau trei pe ATI care au o situaţie puţin mai delicată. Se fac toate eforturile pentru ei. A venit şi o echipă de medici belgieni. Ei vor face o evaluare şi vor decide dacă şi pe cine transferă", a mai spus medicul.

Întrebat ce s-a întâmplat în cazul pacientului Ciobanu, doctorul a spus că acesta este foarte grav, a necesitat traheostomie de urgenţă, având arsuri mari de căi respiratorii, dar şi arsuri corporale pe 45 la sută din suprafaţă.

"Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede şi dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion şi de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut iniţiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav", a spus medicul de la Spitalul de Arşi.

Acesta a mai precizat că în ultimii ani au mai fost transferaţi în străinătate 10 pacienţi aflaţi în stare gravă, iar nouă au murit în străinătate.

"Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit şi a zis că şansele lui sunt de maximum 20-30 la sută. Am trimis toate documentele pacientului", a mai spus medicul, referindu-se la pacientul Ciobanu.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite.

În spitalele din Capitală sunt internate, vineri, 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică şi gravă. Cei mai mulţi sunt internaţi la Spitalul de Arşi, Spitalul "Bagdasar-Arseni", Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Elias şi Spitalul Militar Central. Alţi răniţi în incendiu sunt internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Sfântul Ioan", Spitalul "Sfântul Pantelimon", Spitalul "Dimitrie Gerota" şi Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici