INCENDIU în Munţii Retezat: Peste 2,5 hectare de pădure de conifere mistuite de flăcări

Peste 2,5 hectare de pădure de conifere din Munţii Retezat au fost mistuite într-un incendiu, peste o sută de jandarmi montani, pădurari şi pompieri intervenind, timp de două zile, pentru stingerea flăcărilor.

331 afișări
Imaginea articolului INCENDIU în Munţii Retezat: Peste 2,5 hectare de pădure de conifere mistuite de flăcări

INCENDIU în Munţii Retezat: Peste 2,5 hectare de pădure de conifere mistuite de flăcări (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu, a declarat, luni, corespodentului MEDIAFAX că incendiul care se manifesta aproape de cota 1.800, în zona Păroasa, în apropierea Parcului Naţional Retezat, a fost observat de o patrulă de jandarmi montani, care a anunţat pompierii şi pădurarii.

"Echipele de interventie au ajuns la locul de manifestare a incendiului după parcurgerea, pe jos timp de aproximativ două ore a unui traseu greu accesibil, constatând că arderea se manifesta pe aproximativ două hectare de teren acoperit cu martoane şi resturi rezultate în urma exploatătarii forestiere. Intervenţia a fost marcată de lipsa surselor de apa pentru stingere, terenul accidentat nefavorabil acţiunii terestre şi dezvoltarea imprevizibilă a arderii. Echipele mixte de pompieri, jandarmi şi membri ai ocoalelor silvice au acţionat timp de două zile consecutiv pentru lichidarea incendiului, care a fost limitat la aproximativ 2,5 hectare de teren", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Totodată, jandarmii montani de la Postul Câmpu lui Neag au identificat la scurt timp după stingerea focului, un alt incediu într-o pădure de conifere din Masivul Retezat. Au anunţat pompierii Gărzii de Intervenţie Uricani şi împreună au stins, în scurt timp, incendiul care s-a extins doar pe 2.500 de metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici