Incendiu într-o biserică din Botoşani, pornit de la focul aprins în sobă pentru încălzirea lăcaşului

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o biserică din localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Botoşani. Pompierii susţin că incendiul a pornit de la focul aprins în sobă pentru încălzirea lăcaşului de cult.

174 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-o biserică din Botoşani, pornit de la focul aprins în sobă pentru încălzirea lăcaşului

Incendiu într-o biserică din Botoşani, pornit de la focul aprins în sobă pentru încălzirea lăcaşului

Potrivit ISU Botoşani, incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în biserica din satul Tudor Vladimirescu, din comuna Albeşti.

„Focul aprins în sobă pentru a încălzi biserica s-a transformat într-un incendiu care a distrus mai bine de jumătate din lăcaşul de cult. Şi asta după ce un jar căzut din sobă a aprins materialele combustibile”, au transmis pompierii.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi Detaşanentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Albeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă.

La sosirea pompierilor, ardeau bunurile din pronaos, dar şi o parte din acoperiş, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie.

Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserică şi altar.

Pentru stingerea incendiului au intervenit, în total, 16 pompieri militari şi voluntari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici