Incendiu la grajdul de echitaţie al unei pensiuni din Sibiu

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la grajdul de echitaţie al unei pensiuni din judeţul Sibiu, situată pe Valea Avrigului, iar un cal a murit şi mai multe echipamente şi 60 de tone de fân au ars, transmite corespondentul MEDIAFAX.

201 afișări
Imaginea articolului Incendiu la grajdul de echitaţie al unei pensiuni din Sibiu

Incendiu la grajdul de echitaţie al unei pensiuni din Sibiu (Foto: Florin Buliga / Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un incendiu a izbucnit la grajdul de echitaţie al unei cabane de pe Valea Avrigului.

La incendiu au intervenit două echipaje de pompieri din Sibiu şi pompierii voluntari din Avrig, focul fiind stins după mai bine de patru ore.

"În urma incendiului, un cal a murit, restul animalelor fiind salvate. A ars structura de lemn a acoperişului, 60 de tone de fân sub formă de baloţi, o motocicletă, atelierul de potcovit şi echipament de echitaţie", a spus Silviu Albişor.

Potrivit acestuia, în total, a fost afectată o suprafaţă de circa 700 de metri pătraţi, iar incendiul a pornit de la un scurtcircuit.

Pensiunea de pe Valea Avrigului unde a avut loc incendiul are camere de trei şi patru margarete, este situată la poalele Munţilor Făgăraş, iar atracţia principală pentru turişti este călăria.

Pe site-ul pensiunii sunt oferte de cursuri de călărie pentru adulţi şi copii, tabere de călărie, plimbări cu trăsurile trase de cai şi drumeţii cu cai pe trasee montane. Reprezentanţii pensiunii vorbesc despre "un centru de echitaţie modern, cu cai de rasă şi instructori specializaţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici