Incendiu la locomotiva unui tren încărcat cu ţiţei, pe un câmp din Buzău

Locomotiva unui tren format din 32 de vagoane încărcate cu ţiţei a luat foc, în noaptea de luni spre marţi, la intrarea în localitatea buzoiană Cândeşti, pentru stingerea focului pompierii de la ISU Buzău intervenind cu patru autospeciale.

249 afișări
Imaginea articolului Incendiu la locomotiva unui tren încărcat cu ţiţei, pe un câmp din Buzău

Incendiu la locomotiva unui tren încărcat cu ţiţei, pe un câmp din Buzău (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, garnitura, formată din 32 de vagoane cu ţiţei, a plecat luni noapte din localitatea Berca spre o rafinărie din Ploieşti, iar la doar câteva minute de la plecare locomotiva trenului a luat foc. Incendiul a fost observat de către mecanicul locomotivei, care a oprit trenul în câmp şi a alertat pompierii.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au intervenit cu patru autospeciale şi au lichidat incendiul în mai puţin de o jumătate de oră.

”Am fost solicitaţi să intervenim la un incendiu izbucnit la o locomotivă care tracta mai multe vagoane cu ţiţei. La sosirea noastră, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi a fost lichidat în scurt timp. Distanţa mică faţă de oraş a făcut ca şi intervenţia să fie rapidă şi astfel am evitat alte situaţii neplăcute ”, a declarat prim-adjunctul ISU Buzău, Dan Manciulea.

În ajutorul pompierilor de la ISU Buzău au intervenit şi angajaţii de la punctul de extracţie Berca, care au venit cu o altă locomotivă cu care au tractat înapoi în punctul de plecare cele 32 de vagoane, după ce au fost desprinse de locomotiva cuprinsă de flăcări.

Locomotiva avariată a fost remorcată şi trasă într-un loc sigur, unde urmează să fie expertizată pentru a fi stabilite cauzele incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici