Incendiu la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, ISU spune că nu există pericol de explozie

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în incinta rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova care se află la faţa locului afirmând că nu există pericol de explozie şi că nicio persoană nu a fost rănită.

313 afișări
Imaginea articolului Incendiu la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, ISU spune că nu există pericol de explozie

Incendiu la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, ISU spune că nu există pericol de explozie (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că incendiul se manifestă la o clădire situată în curtea rafinăriei şi că mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate la faţa locului.

Ea a precizat că, potrivit pompierilor care participă la intervenţie, nu există pericol de explozie întrucât în zona în care se manifestă incendiul nu sunt depozitate produse petroliere.

Conform sursei citate, flăcările au cuprins materialul izolant al clădirii, care urma să fie dată în folosinţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că, după o acţiune care a durat o oră şi 40 de minute, cei 40 de pompieri
din cadrul ISU Prahova au reuşit să stingă flăcările din interiorul clădirii situate în incinta rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti.

Intervenţia pompierilor continuă, însă, întrucât flăcările, care au izbucnit la etajul opt al clădirii cu zece etaje, s-au extins până la ultimul etaj, iar acoperişul imobilului arde mocnit. În aceste condiţii, pompierii au început să decoperteze acoperişul clădirii, a precizat reprezentantul ISU Prahova.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seară, la o clădire cu zece etaje situată în curtea rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti, fără a exista victime, iar mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova afirma că incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi din clădire, care nu era folosită şi urma să fie dată în folosinţă.

Reprezentantul ISU a mai spus că la momentul izbucnirii flăcărilor în clădirea respectivă nu se afla nicio persoană. De asemenea, nu a fost necesară evacuarea muncitorilor aflaţi în rafinărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici