Video Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au nevoie de îngrijiri medicale. UPDATE: Incendiul a fost stins

  • Incediul a fost stins în 20 de minute.
  • Personalul spitalului a reuşit să îi salveze pe cei 41 de pacienţi înainte ca pompierii să sosească.
  • Un incendiu a izbucnit vineri seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.
  • Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar alte zeci de persoane au fost evacuate.
590 afișări

UPDATE 22:37: Incendiul a fost stins.

  • Personalul spitalului a reuşit să îi salveze pe cei 41 de pacienţi înainte ca pompierii să sosească.
  • Incendiul a pornit de la parter, dintr-o rezervă în care se afla o singură pacientă. Focul s-a extins apoi la alte două rezerve.
  • De frică, medicii de gardă care se aflau deasupra rezervelor în flăcări au sărit pe geam.
  • Incendiul a fost stins în 20 de minute.

Un incendiu a izbucnit luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar alte zeci de persoane au fost evacuate. Cadrele medicale s-au rănit după ce au sărit pe geam de la etaj.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că incendiul a fost lichidat. Se pare că focul a fost provocat de un pacient.

„Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălţime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conştiente şi sunt transportate la spital. În total, 19 pacienţi şi 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceştia vor rămâne în aceeaşi unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unităţii spitaliceşti, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, au comunicat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Trei cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova au avut nevoie de îngrijiri după ce un incendiu a izbucnit luni seara în interiorul unităţii. Cele trei victime au fracturi şi au fost transportate la Spitalul de Urgenţă. În total, 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19. Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum.

Potrivit ISU Dolj, la faţa locului au fost trimise două subunităţi de intervenţie, Detasamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de lucru la înălţime, o maşină descarcerare grea şi o ambulanţă tip B. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici