Incendiu puternic în Piaţa Rahova, stins după aproape cinci ore

Un incendiu puternic izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, în Piaţa Rahova din Capitală, a fost stins de pompieri după aproape cinci ore, aproximativ 20 de standuri cu marfă fiind distruse sau afectate.

597 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Piaţa Rahova, stins după aproape cinci ore

Incendiu puternic în Piaţa Rahova, stins după aproape cinci ore (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că incendiul din Piaţa Rahova a fost semnalat aproximativ la ora 02.00, fiind stins în jurul orei 06.30. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incendiului.

Pompierii au avut nevoie de 12 autospeciale de intervenţie, în condiţiile în care hidranţii din zona Pieţei Rahova nu au făcut faţă, iar alimentarea cu apă s-a făcut şi de pe străzile din apropiere.

Daniel Vasile a mai spus că flăcările au fost foarte mari şi exista riscul ca incendiul să se extindă şi la locuinţele aflate în imediata apropiere a pieţei, acestea nefiind afectate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că, din evaluările făcute până la ora 07.20, aproximativ 20 de standuri din Piaţa Rahova au fost distruse sau afectate de incendiu.

Daniel Vasile a mai spus că la finalul cercetărilor va fi stabilită cauza incendiului.

Proprietarii standurilor din Piaţa Rahova au spus că nu aveau asigurare şi au pierdut sume foarte mari de bani.

Locuitorii din zonă au spus că au auzit bubuituri puternice, iar focul s-a extins foarte rapid, flăcările fiind foarte mari.

Complexul comercial aparţine familiei deputatului Nicolae Păun, de la Partida Romilor "Pro-Europa", care a venit în Piaţa Rahova pentru a evalua pagubele incendiului. Proprietarii au asigurare pentru complexul comercial.

În complexul comercial funcţionau mai multe standuri în care erau vândute mărfuri alimentare şi nealimentare, un restaurant şi sediul administrativ al pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici