Incendiu puternic într-un complex de barăci de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea

Opt barăci de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea, unde locuiau şase familii, au fost cuprinse de un incendiu puternic, marţi dimineaţă, iar intervenţia pentru stingerea focului a fost dificilă întrucât hidranţii din zonă nu funcţionau, apa fiind adusă de pompieri de la patru kilometri distanţă.

301 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic într-un complex de barăci de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea

Incendiu puternic într-un complex de barăci de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Incendiul a izbucnit în complexul "Baraca 5", colonia "Nuci", de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea, unde se află opt barăci din lemn, lipite una de cealaltă, în care locuiesc şase familii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, toate cele şase familii au fost evacuate la timp, fără a exista victime.

Pentru stingerea incendiului la faţa locului au fost trimise opt autospeciale, dar intervenţia a fost îngreunată de faptul că hidranţii din zonă nu au funcţionat, pompierii fiind nevoiţi să realimenteze autospecialele cu apă de la o distanţă de aproximativ patru kilometri.

"Pentru lichidarea incendiului s-a intervenit cu şase autospeciale, în cooperare cu două autospeciale de pe platforma chimică, una de la Oltchim şi una de la CET, dar hidranţii din zonă nu au putut fi folosiţi. Până la stingerea incendiului, au ars acoperişul celor opt locuinţe, pe o suprafaţă de circa 560 de metri pătraţi, şi bunurile aflate în acestea", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

El a precizat că pompierii au reuşit să salveze mai multe animale şi zeci de păsări ale celor şase familii.

Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au anunţat că au declanşat o anchetă pentru a stabili cauza nefuncţionării hidranţilor, în condiţiile în care în zonă există apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici