Incendiu puternic la Mănăstirea Moreni, din judeţul Vaslui, fără a fi înregistrate victime

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la Mănăstirea Moreni, din judeţul Vaslui, flăcările cuprinzând clădirea care adăposteşte cele douăsprezece chilii ale măicuţelor, precum şi brutăria, bucătăria şi o locuinţă de protocol a lăcaşului de cult, fără a fi înregistrate victime.

977 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la Mănăstirea Moreni, din judeţul Vaslui, fără a fi înregistrate victime

Incendiu puternic la Mănăstirea Moreni, din judeţul Vaslui, fără a fi înregistrate victime (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a fost anunţat la Serviciul de urgenţă 112 de către o măicuţă, sâmbătă, în jurul orei 17.30, în momentul în care flăcările au cuprins corpul de clădire în care se află cele douăsprezece chiii, brutăria mănăstirii, bucătăria şi o locuinţă de protocol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În zonă, au fost trimise şase autospeciale de pompieri care intervin şi la ora transmiterii acestei ştiri pentru stingerea focului.

"Imediat după izbucnirea incendiului, clădirea a fost evacuată, fără a exista victime. Incendiul este generalizat la întreaga clădire, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Mănăstirea de maici de la Moreni este situată la aproximativ 30 de kilometri de Vaslui, fiind una dintre cele mai vizitate din zona Moldovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici