INCENDIU puternic la marginea Craiovei: Nouă tone de deşeuri medicale au fost distruse de flăcări. Nu se ştie cât de toxic a fost fumul

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, în incinta unui incinerator de la marginea Craiovei şi a distrus nouă tone de deşeuri medicale, autorităţile urmând să stabilească dacă fumul rezultat a fost toxic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1434 afișări
Imaginea articolului INCENDIU puternic la marginea Craiovei: Nouă tone de deşeuri medicale au fost distruse de flăcări. Nu se ştie cât de toxic a fost fumul

INCENDIU puternic la marginea Craiovei: Nouă tone de deşeuri medicale au fost distruse de flăcări. Nu se ştie cât de toxic a fost fumul (Imagine: Florin Buliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Incineratorul, situat pe fosta platformă a Doljchim, aparţine uneia dintre cele mai mari firme care se ocupă cu colectarea şi neutralizarea deşeurilor medicale.

Secţia de pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului. Pompierii au lichidat incendiul după aproape o oră şi jumătate.

“În urma incendiului au ars aproximativ nouă tone de deşeuri, substanţe chimice rezultate din activităţile sanitare, aproximativ 20 pubele confecţionate din material plastic, elemente de mobilier, iar un motostivuitor s-a degradat”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Tania Vâlceanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj.

La intervenţie a participat şi o autospecială C.B.R.N. din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice.

Reprezentanţii ISU Dolj şi cei ai Gărzii de Mediu urmează să stabilească gradul de toxicitate de la faţa locului. Depozitul se află la distanţă mare de zonele locuite. De asemenea, cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici