Incendiu puternic la Pata Rât, de la groapa de gunoi din Cluj: 12 persoane, între care 6 copii, au rămas fără adăpost

12 persoane, din care 6 copii, au rămas fără adăpost în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri care a distrus barăcile în care locuiau din zona Pata Rât a rampei de gunoi a municipiului Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

560 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la Pata Rât, de la groapa de gunoi din Cluj: 12 persoane, între care 6 copii, au rămas fără adăpost

Incendiu puternic la Pata Rât, de la groapa de gunoi din Cluj: 12 persoane, între care 6 copii, au rămas fără adăpost

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, miercuri, că intervenţia a durat 5 ore şi a fost îngreunată din cauza temperaturii scăzute care a dus la îngheţarea apei folosită pentru stingerea incendiului.

”Un incendiu izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Pata Rât, în zona cunoscută Colonia Nouă, a distrus în totalitate cinci barăci şi au fost afectate alte patru lăsând fără adăpost 12 persoane, din care şase minori, care locuiau în ele. Pompierii au luptat cu flăcările în condiţii vitrege, locuinţele fiind situate foarte aproape una de cealaltă, iar temperaturile scăzute au îngheţat apa folosită pentru stingere ce se scurgea pe căile de acces. Patru autospeciale au desfăşurat operaţiuni de stingere timp de cinci ore, iar un echipaj medical SMURD a consultat mai multe persoane cu agitaţie psihomotorie ca urmare a incendiului. Din fericire, ca urmare a acestui eveniment nu au rezultat persoane rănite”, au spus sursele citate.

Din cercetările preliminare rezultă că incendiul a fost cauzat de o lumânare lăsată aprinsă neglijent, peste noapte, în apropierea unor materiale combustible.

”Momentul în care flăcările au cuprins materialele respective a trezit una dintre minorele care dormea în încăpere, fapt care a salvat, cu siguranţă, vieţile celor care din locuinţă”, au mai spus reprezentanţii ISU Cluj.

Intervenţia a fost sprijinită de forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean,a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a Poliţiei locale şi reprezentanţi ai Primăriei Cluj-Napoca şi ai Serviciului Voluntar Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici