Video INCENDIU puternic la societatea de transport public din Tulcea. Parcul de autobuze, distrus în proporţie de 50 la sută/ Cauza producerii incendiului - FOTO, VIDEO

Pompierii au intervenit, vineri dimineaţa, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la societatea de transport public din Tulcea, unde 15 din cele 27 de autobuze au ars, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3371 afișări

UPDATE 10:23 Un scurt circuit electric la unul din autobuzele parcate ar fi declanşat incendiul care a mistuit, vineri dimineaţă, mai mult de jumătate din parcul auto al societăţii care asigură transportul în comun în municipiul Tulcea, au stabilit pompierii, după ce focul a fost stins.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, focul a fost stins în jurul orei 09.30, după mai bine de cinci ore de intervenţie.

„Cauza probabilă a producerii incendiului este un scurtcircuit electric la unul din autobuze”, au precizat sursele citate.

Mai mult de 50 la sută din parcul de autobuze destinat transportului în comun a fost distrus în urma incendiului care a izbucnit vineri dimineaţa. 15 din cele 27 de autobuze au ars, iar autorităţile se gândesc la soluţii pentru a nu fi perturbată activitatea.

Directorul societăţii de transport public, Daniel Bălan, a declarat, vineri dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că flăcările au distrus, în total, 15 autobuze şi un microbuz, societatea putându-se baza acum numai pe 12 autobuze.

O hala întreagă a ars ca o torţă, peste 80 de pompieri intervenind pentru lichidarea incendiului.

Militarii au trebuit să acţioneze cu grijă sporită pentru că exista şi pericol de prăbuşire a acoperişului, grinzile de susţinere fiind afectate. Din hala cuprinsă de foc au fost evacuate 27 de butelii de oxigen şi patru butelii GPL.

UPDATE 09:22  Mai mult de 50 la sută din parcul de autobuze destinat transportului în comun a fost distrus în urma incendiului care a izbucnit vineri dimineaţa. 15 din cele 27 de autobuze au ars, iar autorităţile se gândesc la soluţii pentru a nu fi perturbată activitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX

Directorul societăţii de transport public, Daniel Bălan, a declarat, vineri dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că flăcările au distrus, în total, 15 autobuze şi un microbuz, societatea putându-se baza acum numai pe 12 autobuze.

„A afectat grav activitatea de transport public. Mai putem asigura cam jumătate din capacitatea de transport”, a spus directorul Daniel Bălan.

Bălan a prezitat că autobuzele erau garate pentru iarnă, iar cele care mai sunt operaţionale au scăpat pentru că erau parcate afară.

„Erau garate acolo pentru când se anunţă temperaturi scăzute. Celelalte aflate afară nu au mai avut loc înăuntru”, a mai spus Bălan.

Potrivit directorului, pentru a suplimenta parcul auto pentru perioada următoare se gândeşte să închirieze nişte autobuze, cel mai probabil din Constanţa.

De asemenea, focul a distrus şi hala de reparaţii a societăţii, astfel că nu se mai pot face revizii sau reparaţii.

Bălan a mai declarat că, pentru moment, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului şi nu are o evaluare a pagubelor, dar că acestea „sunt foarte mari”.

El a fost completat de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, care a spus că autobuzele rămase au ieşit pe traseu de la ora stabilită, pentru a nu-i ţine în staţii pe oamenii care trebuie să meargă la muncă, iar singura posibilitate pentru ca în următoare luni să aducă transportul public de persoane la normal este de a închiria autobuze.

„Am vorbit deja la Constanţa, pentru a vedea dacă cei de acolo ne pot ajuta, dacă au ceva mijloace de transport suplimentare pentru a le putea închiria. Deocamdată, pentru următoarele două - trei luni este singura posibilitate pentru a întregi parcul auto. Nu avem altă soluţie. Pe urmă vom mai vedea”, a declarat primarul Constantin Hogea.

O hala întreagă a ars ca o torţă, peste 80 de pompieri luptându-se cu focul timp de aproximativ cinci ore. Militarii au trebuit să acţioneze cu grijă sporită pentru că exista şi pericol de prăbuşire a acoperişului, grinzile de susţinere fiind afectate. S-a intervenit, în total, cu nouă autospeciale cu apă şi spumă şi un efectiv de 84 de pompieri, fiind chemată de acasă o tură întreagă a detaşamentului din tura libera.

De asemenea, între autospeciale au intervenit şi de la staţiile de pompieri de la Babadag şi Măcin. Din hala cuprinsă de foc au fost evacuate 27 de butelii de oxigen şi patru butelii GPL.

La ora transmiterii acestei ştiri focul nu a fost stins complet, intervenindu-se pentru lichidarea câtorva focare sporadice.


Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în incendiul de la societatea de transport public au ars 13 autobuze şi 3 au fost scoase din garaj.

„Incendiul a fost anunţat de un paznic. Au ars 13 autobuze, am evacuat 3. Intervenim cu peste 80 de pompieri, cu 9 autospeciale. Au fost, de asemenea, evacuate 25 de butelii de oxigen şi 3 de gpl”, a spus Daciu.

Potrivit acestuia, există perocol de prăbuşire a acoperişului, întrucât grinzile de susţinere nu mai sunt sigure.

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 4.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici