Incendiu PUTERNIC la un depozit de materiale reciclabile, în Buzău: 200 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un depozit de materiale feroase şi mase plastice, aflat la ieşirea din Buzău, populaţia fiind avertizată prin mesaj Ro-Alert privind fumul puternic. Un pompier de la un serviciu privat, venit în sprijinul ISU pentru stingerea incendiului, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat, marţi, la spital.

697 afișări
Imaginea articolului Incendiu PUTERNIC la un depozit de materiale reciclabile, în Buzău: 200 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate

Incendiu PUTERNIC la un depozit de materiale reciclabile, la ieşirea din Buzău

UPDATE ora 22.45 Pompier intoxicat cu fum în timpul intervenţiei de stingere a incendiului de la un depozit din Buzău

Un pompier de la un serviciu privat, venit în sprijinul ISU pentru stingerea incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Buzău, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat, marţi, la spital. 

Un pompier de la un serviciu privat, venit în sprijinul ISU pentru stingerea incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Buzău, s-a intoxicat, marţi seara, din cauza fumului şi a fost transportat la spital.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, pentru stingerea incendiului au fost chemaţi angajaţi de acasă, iar în sprijin au ajuns şi pompieri din Prahova, Ialomiţa şi Vrancea. Angajaţii ISU intervin cu zeci de autospeciale.

Suprafaţa afectată de flăcări este de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, iar la ora transmiterii ştirii reprezentanţii ISU susţin că incendiul este localizat.


Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), incendiul se manifestă pe o suprafaţa de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns şi limitarea pericolului de extindere a flăcărilor, la faţa locului intervin 12 maşini de stingere şi un echipaj al serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. În sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova, una de la ISU Ialomiţa şi una de la ISU Vrancea”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Salvatorii spun că misiunea este una dificilă având în vedere degajările mari de fum şi suprafaţă mare afectată.

Pentru protecţia populaţiei aflată în apropierea locului incendiului, la ieşriea din Buzău, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Din primele informaţii, nu sunt persoane surprinse de incendiu.

200 de persoane care locuiesc în zona depozitului unde a izbucnit incendiul, evacuate

Un număr de 200 de persoane care locuiesc în apropierea depozitului de mase plastice şi materiale reciclabile, unde a izbucnit un incendiu violent, au fost evacuate, marţi seara, iar forţele de intervenţie au fost suplimentate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), din motive de siguranţă, 200 de persoane, aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate.

De asemenea, numărul de autospeciale a fost suplimentat, fiind solicitate în sprijin şi autospeciale din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov şi Brăila, pe lângă cele din Buzău, Prahova, Ialomiţa şi Vrancea.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţionează pentru stingerea incendiului un număr de 22 de autospeciale.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţa de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

Pentru protecţia populaţiei aflată în apropierea locului incendiului, la ieşirea din Buzău, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert.

Taguri:
incendiu,
depozit,
buzău

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici