Incendiu violent la o cabană din Bihor. Cabana s-a făcut scrum

  • O cabană din Vârciorog, judeţul Bihor, s-a făcut scrum în urma unui incendiu violent.
  • Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
535 afișări
Imaginea articolului Incendiu violent la o cabană din Bihor. Cabana s-a făcut scrum

Pompierii au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu care a mistuit o cabană de lemn şi pentru salvarea unei alte cabane aflate la mai puţin de trei metri de focare.

Incendiul a izbucnit la o cabană de lemn situată în localitatea Vârciorog.

Pompierii militari au constatat că flăcările se manifestau violent şi generalizat la nivelul întregii cabane, existând un risc ridicat de propagare la o altă cabană din curte, situată la mai puţin de trei metri de focare.

„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pe care le-au realimentat cu apă din pârâul aflat în apropiere, misiunea desfăşurându-se în condiţii dificile, la o temperatură foarte scăzută, pe timp de noapte, cu vizibilitate redusă, în prezenţa unei cantităţi mari de fum şi gaze degajate de arderea violentă şi rapidă, favorizată de cantitatea mare de materiale combustibile din structura constructivă a cabanei şi din interiorul acesteia”, arată ISU Bihor.

Incendiul a fost stins în aproximativ o oră.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars întreaga cabană.

Echipajele de pompieri au reuşit să salveze din calea flăcărilor clădirea învecinată, construită pe o suprafaţă de 130 de metri pătraţi.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Nu au existat persoane rănite, adultul şi cei trei copii aflaţi în cabană în momentul izbucnirii incendiului ieşind la timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici