INCENDIUL din Colectiv: 23 dintre cele 27 de victime care au decedat, identificate. Printre acestea se află doi membri ai trupei Goodbye to Gravity. Lista persoanelor care şi-au pierdut viaţa, făcută publică - FOTO

Medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" au identificat, până în prezent, 23 din cele 27 de persoane decedate în incendiul din Club Colectiv, una fiind recunoscută de părinţi la Spitalul Universitar Bucureşti, a declarat MEDIAFAX Abdo Salem, şef de secţie la INML. Printre acestea se află şi doi membri ai trupei Goodbye to Gravity, chitarişitii Alexandru Mihai şi Vlad Ţelea.

25329 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Colectiv: 23 dintre cele 27 de victime care au decedat, identificate. Printre acestea se află doi membri ai trupei Goodbye to Gravity. Lista persoanelor care şi-au pierdut viaţa, făcută publică - FOTO

INCENDIUL din Colectiv: 23 dintre cele 27 de victime care au decedat, identificate. Printre acestea se află doi membri ai trupei Goodbye to Gravity. Lista persoanelor care şi-au pierdut viaţa, făcută publică (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)

Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul INML, a declarat agenţiei MEDIAFAX că, sâmbătă, au fost identificate 23 de persoane din cele 26 care au fost aduse la INML "Mina Minovici", în timp ce pentru alţi trei nu s-a prezentat nimeni.

"În cazul celor trei persoane decedate pentru care nu s-a prezentat nimeni vom relua mâine (n.r. - duminică) investigaţiile pentru identificare, prin alte proceduri", a spus Abdo Salem.

Cea de-a 27-a persoană decedată în incendiu a fost recunoscută de către părinţi încă de vineri seară, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, potrivit managerului Cătălin Cârstoiu.

"Încă de ieri (n.r. - vineri) au venit părinţii. Era o tânără pe care au recunoscut-o după cizme", a mai spus managerul SUUB.

INML a afişat, la intrarea în institut, lista cu cele 23 de persoane decedate care au fost identificate, listă pe care o prezentăm integral: Ruşitaru Alexandru, Hamed Ştefan, Ioniţă Cătălina, Simion Alexandru, Epure Anda Ioana, Vulcu Maria, Florea Valentina, Opriţă Carmen Irina, Matei Gabriel, Palada Radu, Nelu Tilie, Ţelea Vlad, Enache Diana, Baldovin Nicoleta, Tripa Ioan, Georgescu Paul Alexandru, Rugină Adrian, Ignat Constantin, Laurenţiu Varlam, Alexandru Mihai, Ion Maria, Fieraru Valentin şi Vieru Mihaela.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Printre cele 27 de persoane decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitaristul Vlad Ţelea şi chitaristul Mihai Alexandru.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici