FOTO Incendiul de la fabrica de incinerare a deşeurilor, încă nestins. Pompierii intervin şi noaptea

  • Echipe de pompieri rămân să monitorizeze incendiul de la fabrica de incinerare a deşeurilor.
  • Incendiul nu a fost stins de aproape 20 de ore.
  • ISU Prahova: „Încă mai sunt focare izolate la care apa ajunge foarte greu sau deloc”.
335 afișări
Imaginea articolului FOTO Incendiul de la fabrica de incinerare a deşeurilor, încă nestins. Pompierii intervin şi noaptea

ISU Prahova

Reprezentanţii ISU Prahova au transmis că trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă rămân, în noaptea de miercuri spre joi, la locul incendiului, pentru a continua misiunea de stingere a focului.

„Încă mai sunt focare izolate la care apa care se refulează ajunge foarte greu sau aproape deloc. Se va continua misiunea de stingere pe parcursul nopţii, iar mâine dimineaţă (joi - n.r.), dacă se poate realiza accesul în hala, în siguranţă, se va acţiona cu un utilaj care va ridica materialele pentru ca apa să ajungă până la ultimele focare”, a transmis, miercuri seara, ISU Prahova.

Materialele combustibile din interiorul halei sunt depozitate pe platforme, unele deşeuri atingând şi până la 10 metri înălţime.

Încă nu s-a putut pătrunde în interior, deoarece există riscuri pentru echipajele de salvatori.

În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, judeţul Prahova.

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului (2000 mp), cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populaţie. Totuşi, ploaia şi vântul au făcut ca indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi la staţiile fixe din municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorului mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, să nu înregistreze creşteri sau depăşiri.

Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de ISU, dar la faţa locului sunt şi echipe complexe ale Poliţiei, fiind luate în calcul toate variantele, inclusiv posibilitatea ca focul să fi fost pus intenţionat.

CITEŞTE AICI: Incendiul din Brazi. Garda de Mediu anunţă că nu sunt depăşiri la indicatorii de calitate a aerului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici