Incendiul de la ”Matei Balş”. A doua tragedie dintr-un spital din România, la două luni după cea de la Piatra Neamţ în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane

  • Incendiul de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală este a doua tragedie dintr-un spital din România, după cea de la Piatra Neamţ din noiemnrie 2020.
  • Zece oameni şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei de la Piatra Neamţ.
1993 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la ”Matei Balş”. A doua tragedie dintr-un spital din România, la două luni după cea de la Piatra Neamţ în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane

Incendiul de la ”Matei Balş”. A doua tragedie dintr-un spital din România, la două luni după cea de la Piatra Neamţ în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane

Incendiul de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală este a doua tragedie dintr-un spital din România după cel care a izbucnit în noiembrie 2020 la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ. Zece oameni şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei.
 
Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI, Cătălin Denciu,  a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală, fiind transferat la spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles.
 
Ancheta ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) arăta că secţia ATI la etajul 2 al clădirii a fost mutată la un alt etaj în regie proprie, din decizia managerilor spitalului, fără avizul DSP.
 
A fost deschis un dosar penal privind moartea celor zece pacienţi.
 
În incendiul de la ”Matei Balş” au murit patru oameni şi 102 persoane au fost evacuate.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii cu privire la posibilele cauze care au dus la declanşarea incendiului.
 
”Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (...) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici