Incendiul de la Matei Balş: Se cere expertiza tehnică a specialiştilor de la INSEMEX Petroşani

Criminaliştii au finalizat, vineri. ancheta la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi spun că va fi dispusă o expertiză tehnică a specialiştilor INCD INSEMEX Petroşani, pentru a se stabili cauza producerii incendiului din urmă cu o săptămână.

676 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Matei Balş: Se cere expertiza tehnică a specialiştilor de la INSEMEX Petroşani

Incendiul de la Matei Balş: Se cere expertiza tehnică a specialiştilor de la INSEMEX Petroşani

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii din cadrul DGPMB - Serviciul Omoruri şi Serviciul Criminalistic au finalizat, vineri, cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, care s-a produs în urmă cu o săptămână.

„Ca urmare a finalizării acestei activităţi, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului. Precizăm faptul că la activitatea de cercetare la faţa locului au participat şi specialişti din cadrul acestui institut”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Până vineri au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia iniţială, precum şi rude ale victimelor.

La Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, pentru a se stabili cu certitudine a cauzei morţii.
În privinţa procedurii de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată, prin compararea probelor ADN, potrivit sursei citate.

Totodată, au fost ridicate de către procurori dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-au dispus percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2.

În continuare se fac verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

Un număr de 12 persoane au murit, după incendiul care a avut loc în 29 ianuarie la Institutul Naţional „Matei Balş”.

Expertiza specialiştilor Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) este solicitată aproape de fiecare dată în dezastre de amploare, de orice tip.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici