Incendiul de la rampa de deşeuri din Cluj, stins după 19 de ore

Incendiul, care a izbucnit, duminică seara, la o rampă privată temporară de depozitare a deşeurilor menajere din zona Pata Rât din Cluj-Napoca, a fost stins după 19 ore, pompierii clujeni continuând să supravegheze zona, transmite corespondentul MEDIAFAX.

121 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la rampa de deşeuri din Cluj, stins după 19 de ore

Incendiul de la rampa de deşeuri din Cluj, stins după 19 de ore

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că intervenţia a fost una de lungă durată, deoarece au fost focare de foc în profunzime, fiind dificil să se ajungă la ele.

”Incendiul izbucnit, duminică seara, la o rampă privată temporară din zona Pata Rât a fost stins de pompierii ISU Cluj, după o perioadă de peste 19 ore, aceştia intervenind cu şase autospeciale, la care s-au adăugat două buldoexcavatoare. A fost o intervenţie de lungă durată deoarece au fost focare de foc în profunzime şi a fost dificilă intervenţia pentru a se ajunge la ele şi a le stinge. Au luat parte la acţiunea de stingere a incendiului un număr de 20 de pompieri. Cauzele izbucnirii focului nu sunt cunoscute, se vor face cercetări în acest sens pentru stabilirea modului în care s-a produs incendiul”, a spus Biriş.

Potrivit acestuia, la locul indendiului va mai rămâne, timp de câteva ore, o autospecială, care să intervină, în cazul în care focul ar putea reizbucni, în urma arderii mocnite.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Cluj, Grigore Crăciun, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că au fost prelevate probe şi s-au efectuat analize ale aerului, în urma fumului degajat, rezultatele urmând să fie comunicate, în zilele următoare.

„Rampa unde a izbucnit incendiul era autorizată, capacitatea de depozitare a deşeurilor era undeva între 18 şi 20%”, a declarat Crăciun.

Mircea Vereş, reprezentant al SC Salprest Rampă, societatea care administrează rampa unde a izbucnit incendiul, a declarat, duminică seara, corespondentului MEDIAFAX că rampa are o suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici