Video Incendiul de vegetaţie din Gorj a cuprins o casă şi două anexe | FOTO, VIDEO

Pompierii din judeţul Gorj intervin, sâmbâtă seara, pentru stingerea unui incendiu violent care a cuprins o casă şi două magazii de lemne din oraşul Novaci, din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

550 afișări

Primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul de vegetaţie a cuprins mai întâi o casă, în Valea Gilortului, iar din cauza vântului, flăcările s-au extins.

„Toată ziua a bătut vântul acolo, în localitate, s-au apucat să-şi strângă frunzele, au dat foc la vegetaţie, fără control, fără să stăpânească situaţia, s-a întins focul şi a ajuns la case. Au intervenit pompierii. Chiar săptămâna trecută am avut acţiuni de prevenţie pe tema aceasta, inclusiv pompierii au venit. Unul dintre proprietari a făcut focul", a declarat edilul.

Mai multe autospeciale intervin pentru a stinge flăcările. Nu s-au înregistrat victime, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Nordul judeţului Gorj, zonă în care se află şi oraşul Novaci, este sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte până duminică dimineaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici