Video Incendiul de vegetaţie din Transalpina: Peste 200 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea focarelor - VIDEO

Peste 200 de pompieri din Sibiu, Alba şi Vâlcea continuă, luni, operaţiunile pentru stingerea incendiilor produse în zona montană aflată la graniţa dintre cele trei judeţe, numită Transalpina, focarele fiind întreţinute de vântul care a bătut cu peste 70 de kilometri la oră pe toată durata nopţii.

1594 afișări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, incendiile care s-au produs la graniţa dintre judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea, în zona montană denumită Transalpina, nu au fost încă lichidate, peste două sute de pompieri intervenind pentru stingerea acestora.

"În această dimineaţă (luni dimineaţa - n.r.), la ora 6.00, au plecat din unitate colegi care să îi înlocuiască pe cei care au lucrat pe munte. Incendiile nu sunt lichidate şi se lucrează în continuare pentru stingerea lor. Nu mai există flăcări, dar există în continuare multe cioturi care încă fumegă şi fiecare trebuie luat şi stins", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Joe Stroescu.

Potrivit acestuia, operaţiunea este cu atât mai dificilă cu cât în zona montană bate vântul destul de puternic şi întreţine focarele.

Joe Stroescu a anunţat că la operaţiunile de stingere a incendiilor participă pompieri din judeţele Sibiu, Vâlcea, Alba şi Mureş, cei din Mureş fiind desemnaţi să se ocupe de centrul mobil de comandă care le permite pompierilor din diferite părţi ale muntelui să ţină legătura unii cu alţii.

Potrivit meteorologilor de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în zona în care se manifestă incendiile vântul a bătut, în noaptea de duminică spre luni, dar şi luni dimineaţă cu peste 70 de kilometri la oră.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, în apropierea Vârfului Tâmpa din Munţii Obârşia Lotrului, la graniţa dintre judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea. În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, alte două incendii au izbucnit în zona montană, unul dintre ele fiind în zona Vârful lui Petru, judeţul Alba, iar cel de-al doilea în zona Vârful Buceciu din Munţii Lotrului, judeţul Sibiu.

Duminică, prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul Viorel Nemeş, a declarat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că, după survolarea zonei montane, s-a putut constata că peste 60 de hectare de vegetaţie, gol alpin şi pădure de conifere au fost afectate de incendii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici