INCENDIUL din Colectiv: Un elev din Galaţi este cercetat după ce a pretins că e angajat Digi 24 şi a cerut bani pentru victime

Un elev în vârstă de 16 ani, din Galaţi, este cercetat pentru tentativă de înşelăciune după ce a pretins că este angajat al postului de televiziune Digi 24 şi a îndemnat populaţia să îi dea bani sub pretextul de a ajuta victimele incendiului din clubul bucureştean Colectiv.

2511 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Colectiv: Un elev din Galaţi este cercetat după ce a pretins că e angajat Digi 24 şi a cerut bani pentru victime

INCENDIU din Colectiv: Un elev din Galaţi este cercetat după ce a pretins că e angajat Digi 24 şi a cerut bani pentru victime (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Ştefan Gohoreanu, a declarat, joi, că angajaţii unui post de televiziune din Galaţi au sesizat, marţi, Poliţia despre faptul că o persoană care s-a dat drept angajat al respectivului post îndeamnă populaţia să contribuie cu sume de bani pentru a ajuta victimele incendiului de la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar de cercetare penală şi în urma verificărilor au stabilit că acea persoană este un elev de 16 ani din Galaţi, care şi-a deschis un cont pe Facebook, îndemnând cetăţenii să îi dea sume de bani pentru ajutorarea victimelor incendiului din Bucureşti", a afirmat Gohoreanu.

Tânărul, care pretindea că este reprezentant al Digi 24, este cercetat de poliţişti în stare de libertate pentru tentativă de înşelăciune.

Digi 24 atrăgea atenţia cu privire la o posibilă înşelătorie în numele său, precizând că au apărut şarlatani care pretind a fi angajaţi ai acestei televiziuni de ştiri şi susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor tragediei din Colectiv.

"După evenimentele tragice de vineri, din clubul Colectiv din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de oameni şi alţi 135 sunt răniţi, au fost anunţate şi create mai multe evenimente pe reţeaua de socializare Facebook care îndeamnă oamenii să iasă în stradă şi să îşi exprime solidaritatea şi compasiunea faţă de victimele incendiului. Din păcate, au apărut şi şarlatani care se pretind a fi angajaţi ai televiziunii noastre şi, mai mult decât atât, susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor. Digi 24 informează oficial că nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să nu viraţi bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă televiziunea noastră!", se spunea într-un anunţ publicat pe site-ul Digi 24 şi pe contul de Facebook al acestei televiziuni de ştiri.

Potrivit anunţului, un astfel de caz a fost semnalat de angajaţii Digi 24 Galaţi cu privire la evenimentul "Vineri România se uneşte la Galaţi", creat pe Facebook, unde un utilizator cu numele Alexandru Jrr spune că este angajatul Digi 24 şi susţine: "Din partea firmei de televiziune am deschis un cont bancar pentru familiei îndurerate şi sume cuprinse între 10,000 lei strânşi în fondul ei!".

Digi 24 spunea că această informaţie este falsă. "Digi 24 nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens", spunea postul TV, care roagă oamenii să fie foarte atenţi şi să nu vireze bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă această televiziune.

Totodată, Digi 24 spunea că utilizatorul cu numele Alexandru Jrr a fost raportat reţelei de socializare Facebook cu asumare de identitate falsă şi urma să se facă şi o plângere la Poliţie.

Digi 24 preciza că toate informaţiile oficiale în mediul online despre această televiziune se găsesc pe site-ul www.digi24.ro, pe pagina oficială de Facebook Digi 24 şi pe contul oficial de Twitter al postului TV.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite, majoritatea fiind internate în spitalele din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici