Încep înscrierile pentru etapa a treia a vaccinării în nouă localităţi care au peste 4,5 rata de incidenţă. Valeriu Gheorghiţă: „Vrem să prevenim carantinarea lor”

  • Populaţia generală din nouă localităţi cu rata de infectare de peste 4,5 poate să se programeze deja la vaccinare
  • Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că înscrierile pentru etapa III de vaccinare încep în nouă localităţi
  • Gheorghiţă: „Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localităţii respective”
4475 afișări
Imaginea articolului Încep înscrierile pentru etapa a treia a vaccinării în nouă localităţi care au peste 4,5 rata de incidenţă. Valeriu Gheorghiţă: „Vrem să prevenim carantinarea lor”

Foto: Profimedia

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat că încep înscrierile pentru etapa III de vaccinare. În prima fază, se pot înscrie doar persoanele care se află în localităţile care au o rată de infectare de cel puţin 4,5 persoane la mia de locuitori.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat marţi că primele persoane care se pot înscrie în etapa III sunt cele care locuiesc în localităţile cu numeroase persoane infectate. Este vorba despre nouă localităţi din opt judeţe. Pe listă sunt Alba Iulia, Timişoara, Braşov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroşani, Cluj Napoca şi Giurgiu.

Valeriu Gheorghiţă a explicat de ce au fost selectate localităţile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori.

„De ce am ales aceasta rata? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localităţii respective”, a declarat Valeriu Gheorghiţă în timpul unei conferinţe de presă.

Zilele următoare, în localităţile menţionate vor fi deschise mai multe centre de vaccinare. Numărul acestora este variabil în funcţie de spaţiile şi resursa umană disponibile.

 

Valeriu Gheorghiţă anunţă 74 de noi cabinete de vaccinare. Când vor deveni operaţionale

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid susţine că în acest moment sunt active 678 de centre de vaccinare cu 990 de fluxuri.

„Din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de noi cabinete de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, de la începutul campaniei de vaccinare, România a primit aproape 2,8 milioane de doze, din care au fost deja administrate 67%.

În luna martie, România primeşte 2,7 milioane de doze de vaccin, cele mai multe doze fiind de la AstraZeneca. Pentru aprilie, se speră la un minim de 3,1 milioane de doze, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici