Începe montarea tablierului metalic, greu de 500 de tone, al pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4

Primele grinzi de 30 de metri lungime fiecare ale tablierului metalic, greu de aproximativ 500 de tone au ajuns, noaptea trecută, în Bucureşti. Construcţia pasajului „Europa Unită” a intrat, astfel, într-o nouă etapă.

13828 afișări
Imaginea articolului Începe montarea tablierului metalic, greu de 500 de tone, al pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4

Începe montarea tablierului metalic, greu de 500 de tone, al pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4

Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale Bucureştiului au intrat în linie dreaptă. Cel mai nou şi avangardist pasaj rutier suprateran „Europa Unită”, pe care Primăria Sectorului 4 îl construieşte de la zero, a ajuns într-una dintre cele mai importante faze, mai exact la montarea tablierului metalic, cu o greutate de aproximativ 500 de tone.

După ce timp de trei luni de zile, constructorii au lucrat la structura de rezistenţă, compusă din patru piloni armaţi, care să confere pasajului stabilitate maximă, vineri seara, pe şantierul de pe Bulevardul Metalurgiei, au ajuns primele componente ale tablierului, transportate cu două autotrenuri de mare capacitate.

Pasajul „Europa Unită” este proiectat cu trei deschideri, iar noaptea trecută s-a montat prima porţiune, pentru aceasta folosindu-se o structură intermediară şi provizorie de susţinere pe care au fost sprijinite grinzile tablierului, cu o lungime de 30 de metri fiecare.

La fel se va proceda şi în cazul montării celorlalte două deschideri, pentru ca, ulterior, pe structura obţinută să se amenajeze căile de rulare pentru circulaţia rutieră.

Pasajul „Europa Unită” pe care Primăria Sectorului 4 îl construieşte la intersecţia dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele va avea o lungime de peste 650 de metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens şi va fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureştiului.

Lucrările la acest obiectiv extrem de important pentru toţi locuitorii Capitalei au început în luna februarie a acestui an şi vor fi finalizate în aproximativ 18 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici