Începe testarea în Bucureşti. De mâine te vei putea înscrie dacă vrei să fii testat gratuit pentru COVID-19

  • Primăria Capitalei a anunţat că de mâine de la ora 13:00 te vei putea înscrie pe platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro
  • Primăria te va testa gratuit în vederea depistării infecţiei cu noul coronavirus
  • Platforma este parte a proiectului “Testăm pentru Bucureşti”
11573 afișări
Imaginea articolului Începe testarea în Bucureşti. De mâine te vei putea înscrie dacă vrei să fii testat gratuit pentru COVID-19

Începe testarea în Bucureşti. De mâine te vei putea înscrie dacă vrei să fii testat gratuit pentru COVID-19

Primăria Capitalei a anunţat că începând de mâine te vei putea înscrie pentru a fi testat gratuit pentru coronavirus. De la ora 13:00 va fi funcţională platforma www.testampentrubucuresti.assmb.ro.
 
Iată ce trebuie să ştii:
 
  • Testarea se va realiza în mod GRATUIT, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului
  • Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – aşadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecţii active cu coronavirus.
  • Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.
  • Ei vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.
  • Fiecare participant înscris primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă.
  • Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici