Începe ”vaccinarea culturală” pe ritm de pian sau vioară. Unde pot primi românii serul de la Pfizer în weekend

  • În weekend, doritorii se pot vaccina la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.
  • Evenimentul de vaccinare se desfăşoară în intervalul 7-9 mai.
  • În total sunt 50 de fluxuri operate de aproape 1200 de voluntari.
490 afișări
Imaginea articolului  Începe ”vaccinarea culturală” pe ritm de pian sau vioară. Unde pot primi românii serul de la Pfizer în weekend

Începe ”vaccinarea culturală” pe ritm de pian sau vioară. Unde pot primi românii serul de la Pfizer în weekend

În ultima perioadă românii au la îndemână tot mai multe variante de vaccinare accesibile, dar Valeriu Gheorghiţă organizează acum o altfel de vaccinare, culturală. 
 
Weekend-ul acesta, românii pot primi serul de la Pfizer la Sala Palatului sau la Biblioteca Naţională din Capitală. Nu este nevoie de programare, se merge doar cu buletinul, la orice oră, începând de vineri de la ora 16, până luni de dimineaţă la 8.
 
Totul se va desfăşura într-un ambient plăcut, de exemplu la Sala Palatului doritorii vor primi serul pe ritm de pian şi de vioară, pentru că aşa s-au gândit organizatorii, să pună la dispoziţie momente artistice.  
 
„În perioada în care se vaccinează populaţia la Sala Palatului vor fi şi mici momente muzicale, de vioară şi de pian, la etajul 1 vor fi aceste momente, dar se va auzi în sală, sigur, pentru a nu deranja foarte mult fluxul acestei acţiuni”, a spus Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila.
 
Tot la Sala palatului va fi şi un studio de unde specialiştii vor transmite live pe pagina de facebook Carol Davila. Mai mult decât atât, la vaccinare vor veni şi sportivi, dar şi artişti. Iată ce zice rectorul de la Carol Davila, Viorel Jinga. 
 
„Vor veni şi sportivi, de exemplu, de la Dinamo o să fie nişte sportivi, o să vă spunem atunci când vin. Artişti care şi-au exprimat dorinţa, de exemplu, Alin Oprea vine şi o să anunţe şi el, o să vă spune când vine, Alin Oprea de la Talisman”.
 
La eveniment vor participa aproximativ 1.200 de voluntari din care 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi, iar în total vor fi 50 de fluxuri.
 
Valeriu Gheorghiţă vrea să accelereze cât mai mult campania de vaccinare. „Cred că o creştere a capacităţii de vaccinare, prin îmbinarea acestor evenimente de tip maraton de vaccinare, ajută cu siguranţă, pe de o parte, la creşterea numărului de persoane vaccinate. Însă, mai mult decât atât, se menţine, dacă vreţi, şi se propagă acest curent de dorinţă de vaccinare, pe care este foarte bine să îl menţinem în rândul oamenilor”.
 
În timp ce noi organizăm evenimente de vaccinare în speranţa că ne vom atinge ţinta de 10 milioane de oameni vaccinaţi până în septembrie, coronaspecticismul este în continuare pe cai mari, la mai bine de un an de la startul pandemiei. 
 
Constatând lipsa de creativitate a autorităţilor care nu reuşesc să aducă suficienţi oameni la centrele de vaccinare, unii cetăţeni au găsit un moment bun să impovizeze şi să facă ei treaba statului. Sute de utilizatori au luat iniţiativă şi au creat dansuri şi sketch-uri mânaţi de acelaşi scop. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici