Şcoli închise mai devreme din cauza condiţiilor METEO. Treptat, fiecare judeţ aflat sub avertizare meteorologică a recurs la această strategie. Programul elevilor din Bucureşti s-a terminat azi la ora 17.00/ Mai multe şcoli vor fi închise şi JOI

Şcolile din Dâmboviţa şi Prahova se închid miercuri, din cauza condiţiilor meteo. Cele două judeţe au intrat sub avertizare cod portocaliu de vijelii la ora 16.00, alături de Buzău, Vrancea şi Bacău. Şi celelalte judeţe care au fost anunţate că vor fi măturate de vijelii au recurs la strategia de închide unităţile de învăţământ. UPDATE: Şcolile din Prahova rămân închise şi joi, din cauza condiţiilor meteo. Iată situaţia completă, mai jos:

6238 afișări
Imaginea articolului Şcoli închise mai devreme din cauza condiţiilor METEO. Treptat, fiecare judeţ aflat sub avertizare meteorologică a recurs la această strategie. Programul elevilor din Bucureşti s-a terminat azi la ora 17.00/ Mai multe şcoli vor fi închise şi JOI

Se închid şcolile din ţară din cauza condiţiilor meteo

UPDATE 18:30 Şcolile din Prahova rămân închise şi joi, din cauza condiţiilor meteo

Elevii din Prahova, care învaţă de dimineaţă, nu vor merge joi la şcoală. Decizia a fost luată miercuri, în urma şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, având în vedere că judeţul se află sub cod portocaliu de vreme rea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că s-a luat decizia, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ca joi să fie suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ, şi pentru elevii care învaţă dimineaţa.

„Cursurile au fost suspendate doar pentru cei care învaţă dimineaţa. Cei care învaţă după-amiaza vor veni şcoală. Codul portocaliu este până la ora 10, joi. Dacă se prelungeşte atunci suspendăm cursurile şi după amiază”, a declarat Lupea.

Măsura a fost luată după ce şi miercuri, de la ora 15.30, cursurile din Prahova au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile.

Totodată, prefectul a mai precizat că echipajele de intervenţie au fost suplimentate la Ambulanţă, Pompieri sau Electrica.

Prahova se află, de miercuri de la ora 16, sub cod portocaliu de vreme rea.

UPDATE 16.00 Şcolile din Vrancea, închise din cauza vremii nefavorabile; în Bacău, elevii pleacă doar însoţiţi

Toate şcolile din judeţul Vrancea s-au închis, miercuri, de la ora 15, în urma unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a analizat prognoza meteo. În Bacău, şcolile rămân deschise, dar, în caz de vreme rea, elevii care studiază după-amiaza nu pot pleca acasă neînsoţiţi.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au analizat prognoza meteo şi au decis să suspende cursurile pentru a nu-i pune în pericol pe elevi şi pe profesori.

Potrivit acestora, decizia privind închiderea şcolilor este valabilă doar pentru ziua de miercuri, dar, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, măsura ar putea fi aplicată şi joi.

„Miercuri se suspendă cursurile în toate unităţile şcolare din judeţ, de la ora 15.00. Joi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice vor decide în plan local conducerile unităţilor şcolare”, a declarat, miercuri după-amiaza, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISJ Vrancea, Bogdan Ciubotaru.

Şi în judeţul Bacău, a fost realizată o evaluare, iar decizia a fost de a nu suspenda cursurile. Cu toate acestea, elevii nu pot pleca neînsoţiţi de la şcoală.

„Am anunţat şcolile pentru copiii de după-amiază să nu îi lase să plece acasă neînsoţiţi, dacă vor fi fenomene deosebite vor rămâne în şcoală cu profesorii şi educatorii”, a declarat prof. Dorina Marinov, purtător de cuvânt al ISJ Bacău.

Şi şcolile din Dâmboviţa şi Prahova s-au închis miercuri, din cauza condiţiilor meteo. În cele două judeţe, precum şi în Buzău, Vrancea şi Bacău, la ora 16 intră în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu de vijelii.

Inspectorul şcolar şi purtătorul de cuvânt al ISJ Dânboviţa, Valentin Stancu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că toate şcolile din judeţ se închid începând cu ora 14.00, din cauza codului portocaliu pentru fenomene meteorologice extreme.

”S-a luat decizia ca toate şcolile să-şi suspende cursurile. Este pe durata codului, deocamdată astăzi şi se va comunica pe parcursul zilei dacă este cazul să se extindă. Codul intră în vigoare de la ora 16.00, dar pentru a fi timp ca elevii navetişti să ajungă acasă, s-a luat decizia ca începând cu ora 14.00”, a spus Stancu.

Şi Inspectoratul Şcolar Prahova a decis ca, miercuri, începând cu ora 15.30, cursurile din toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie suspendate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, Aurel Graur, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, având în vedere codul portocaliu de vreme rea, s-a luat decizia ca toate cursurile să fie suspendate şi elevii să fie trimişi acasă.

”De la 15.30 toate şcolile îşi suspendă cursurile. Au primit o atenţionare de la ISU, de vreme rea, şi pe baza acestei avertizări s-a luat decizia să se suspende toate cursurile din toate unităţile de învăţământ din judeţ”, a declarat Graur.

Potrivit acestuia, măsura este, deocamdată, doar pentru ziua de miercuri.

Ministerul Educaţiei: În judeţul Giurgiu, cursurile se vor încheia la ora 15:00

Cursurile în şcolile din Bucureşti şi judeţul Ilfov se vor încheia la ora 17.00, în judeţul Dâmboviţa, cursurile au fost suspendate începând cu ora 14:00, iar în judeţul Giurgiu se vor încheia la ora 15:00, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Urmare a atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru data de 20 septembrie 2017, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a informat că „unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii şi siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17:00”. De asemenea, în judeţul Ilfov cursurile şcolare vor fi organizate astfel încât să se încheie până la ora 17:00. În judeţul Dâmboviţa cursurile au fost suspendate începând cu ora 14:00, iar în judeţul Giurgiu se vor încheia la ora 15:00", arată Ministerul Educaţiei Naţionale.

Programul elevilor din Bucureşti se încheie azi la ora 17.00

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus, miercuri, în cadrul comandamentului de urgenţă, ca şcolile din Bucureşti să îşi încheie cursurile miercuri de la ora 17:00, în contextul furtunii anunţate de meteorologi, iar inspectoratele au acceptat propunerea şi o vor transmite unităţilor de învăţământ. Primarul le cere oamenilor să nu mai iasă din casă după ora 20.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de vijelii în cinci judeţe, restul ţării, cu excepţia Dobrogei, fiind sub avertizare cod galben de ploi torenţiale.

Avertizarea cod portocaliu de vijelii intră în vigoare miercuri, la ora 16.00, şi expiră joi, la ora 10.00, vizând judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

Meteorologii avertizează că în aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

Restul ţării, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, au intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torenţiale şi vânt puternic, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 21.00.

Potrivit ANM, în aproape toată ţara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.

Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h şi vijelii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici