Închisoare cu executare. Bărbatul care a lovit intenţionat o maşină în zona Fântânii Mioriţa şi-a aflat pedeapsa

Bărbatul care, în 2015, a lovit intenţionat o maşină care circula în zona Fântânii Mioriţa, din Capitală, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă.

14437 afișări
Imaginea articolului Închisoare cu executare. Bărbatul care a lovit intenţionat o maşină în zona Fântânii Mioriţa şi-a aflat pedeapsa

Închisoare cu executare. Bărbatul care a lovit intenţionat o maşină în zona Fântânii Mioriţa şi aflat pedeapsa

Potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, Iulian Şerban Sănducu, bărbatul care a lovit intenţionat o maşină, în 2015, a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru tentativă de omor calificat.

Iniţial, bărbatul fusese achitat de Tribunalul Bucureşti, însă decizia a fost contestată de procurori.

De asemenea, bărbatului i-au fost interzise anumite drepturi, între care şi dreptul de a conduce orice tip de vehicul pentru care este necesară deţinerea permisului de conducere, pe o perioadă de 5 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei.

Instanţa a dispus confiscarea maşinii de lux folosită la comiterea infracţiunii.

Totodată, instanţa a dispus şi daune morale, în valoare de 14.000 euro celor patru părţi vătămate, pentru care s-a instituit sechestru asupra unei case şi a unui teren.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Iulian Şerban Sănducu a fost acuzat de procurorii Parchetului Capitalei de tentativă de omor calificat după ce, în data de 15 iulie 2015, când se afla la volanul unei maşini de teren, s-a şicanat în trafic cu şoferul unei alte maşini şi, la un moment dat, în apropiere de Fântâna Mioriţa din Capitală, a virat brusc la dreapta, a acroşat celălalt autoturism şi l-a proiectat în afara drumului. În maşina acroşată erau trei persoane, iar o a patra persoană mergea pe trotuar în momentul în care autoturismul lovit a trecut prin faţa sa.

Ancheta procurorilor a fost demarată însă abia după ce pe reţelele de socializare a fost postată înregistrarea video a accidentului. Întreaga scenă a fost filmată cu o cameră montată pe o altă maşină aflată în spatele celor doi, iar pe înregistrare se vede cum Iulian Şerban Sănducu, şoferul maşinii de teren, loveşte celălalt autoturism.

În faţa instanţei de judecată, Sănducu a spus că a avut această reacţie violentă fiindcă a fost în şoc emoţional.

Acesta nu a putut să explice instanţei de judecată, concret, de ce a vrut să îl oprească în mijlocul drumului pe celălalt şofer, ci a spus că, din ce îşi aminteşte, voia doar să îl întrebe de ce a pus frână, dar nici el nu îşi poate explica manevra, cu atât mai mult cu cât de 15 ani lucra ca şi controlor de trafic aerian şi era considerat o persoană echilibrată.

După producerea coliziunii, şoferul a oprit şi s-a dus să îi ajute pe cei trei ocupanţi ai autoturismului pe care îl lovise să iasă din maşină. Şi-a recunoscut vinovăţia şi au mers cu toţii la Biroul de Accidente Rutiere Uşoare din Sectorul 1, unde a fost întocmit un proces verbal de constatare şi s-a stabilit ca asigurarea auto a controlorului de trafic să acopere pagubele produse. Tot acolo, Sănducu spunea că i-a dat suma de 1.000 de lei şoferului maşinii pe care a lovit-o, în compensaţie pentru timpul pierdut.

După ce înregistrarea video cu agresiunea din trafic a ajuns în mass-media, procurorii au deschis dosar penal pe numele lui Iulian Sănducu şi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor calificat şi deranjarea ordinii şi liniştii publice. Iniţial, acesta a declarat procurorilor că nu a fost vorba de o şicanare în trafic, ci ar fi vrut să intre la benzinăria din apropiere ca să îşi ia ţigări. În faţa instanţei, însă, a recunoscut că a minţit, spunând că îi era ruşine de fapta sa şi se temea de reacţia publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici